Infographic

Pinterest zakelijk inzetten? De cijfers op een rij [infographic]

0

Pinterest timmert steeds meer aan de weg. De gebruikersaantallen blijven maar stijgen en het aantal pins per dag zit ook in een stijgende lift. Niet alleen individuen pinnen erop los, maar ook ondernemingen laten zichzelf steeds vaker zien op het visuele prikbord, want het platform biedt kansen voor marketingdoeleinden. 

Wellicht ben jij ook een ondernemer die Pinterest inzet voor marketingdoeleinden. Of misschien twijfel je of je tijd en inzet wel iets opleveren? De onderstaande infographic van Mainstreet Host zit vol met feiten en cijfers die je zullen overtuigen dat Pinterest zeker kansen biedt voor zakelijke gebruikers.

Meer verkeer en een groter bereik

Want wist je dat het visuele prikbord op de eerste plaats staat in het rijtje van e-commerceplatformen in de voedings- en fashionindustrie? En wist je dat Pinterest meer verkeer genereert dan YouTube, Google, LinkedIn en Reddit bij elkaar? Ook als je eigenaar bent van een webshop, biedt het platform je mogelijkheden. Geplaatste pins leveren meer op dan het bericht delen via andere sociale kanalen. Als je content op Pinterest plaatst, gaat deze 100 keer vaker viral dan het bericht op Twitter plaatsen.

Wil je meer feiten en cijfers over Pinterest? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

pinterest-infographic-final-05

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.