How to, Verdieping

De 10 beste WordPress-plugins voor marketeers

0

Er zijn talloze WordPress-plugins die je kunnen helpen om dagelijkse werkzaamheden op het gebied van online marketing makkelijker, sneller of efficiënter uit te voeren. Daarnaast zijn er zelfs plugins die bepaalde taken volledig kunnen automatiseren. Wij hebben de tien beste WordPress-plugins voor je op een rijtje gezet.

1. Jetpack

JETPACKJetpack is een ‘all-in-one WordPress-plugin’ die volop geavanceerde features biedt, waaronder analytics, content tools, mobiele thema’s en nog veel meer. Marketeers kunnen zelf bepalen welke features zij willen activeren op basis van hun specifieke behoeften.

Wat maakt Jetpack een goede WordPress-plugin?

Een zeer goede nieuwe functionaliteit van Jetpack, is dat de plugin gebruik maakt van één gecentraliseerd sitebeheer. Dat wil zeggen dat je al jouw websites kunt beheren vanaf een centraal dashboard, ongeacht waar ze gehost worden. Daarnaast is het voor veel marketeers fijn dat de Jetpack plugin zoveel nieuwe functionaliteiten toevoegt aan je website met de installatie van slechts één plugin. Als je niet voor Jetpack kiest, moet je zeven tot acht plugins los installeren om dezelfde functionaliteiten te krijgen.

Eén van de sterkste punten van Jetpack is dat er geen veranderingen worden doorgevoerd als je de plugin installeert. Je moet eerst de instellingen in je gebruikersprofiel configureren, wat je de mogelijkheid geeft om alles precies zo in te stellen dat het voor jou perfect is. Je kunt alle tools die je nodig hebt handmatig selecteren en de anderen verbergen.

2. Just Writing

Just Writing tilt de ‘Distraction-Free Writing Mode‘ (DFWM) van WordPress naar ongekende hoogte. Om bloggers te helpen zich op hun woorden te concentreren zonder dat ze DFWM steeds moeten uitschakelen om de tekst te formatteren, biedt deze plugin handige features zoals spellingscontrole en alinea-opmaak.

Waarom is ‘Just Writing’ zo goed?

Het kunnen focussen op het schrijven van een tekst door middel van de ‘Just Writing plugin’ vinden wij niet de meest belangrijke functie. Als je jezelf niet in het ‘normale’ WordPress-dashboard kunt concentreren op het schrijven van een tekst, dan zal dit ook niet het geval zijn met behulp van de ‘Just Writing plugin’. Wat de plugin zo handig maakt, is dat het een spellingscontrole en paragraafopmaakfunctie toevoegt. Het schrijven van incorrecte teksten, spelfouten of grammaticafouten is natuurlijk ‘not done’ voor een professionele blogger.

3. Google XML-sitemaps

XML SItemaps

Met een XML-sitemap zijn zoekmachines zoals Google beter in staat om jouw website te indexeren. Met de Google XML Sitemaps plugin voor WordPress is een sitemap creëren een fluitje van een cent!

Waarom zou je de Google XML Sitemaps plugin moeten gebruiken?

Google XML Sitemaps heeft niet voor niets al meer dan tien miljoen downloads; zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, hoef je slechts één keer een sitemap te bouwen. De plugin zal de sitemap vervolgens zelf onderhouden en bijwerken. Dat scheelt een hoop tijd en moeite.

4. WordPress SEO by Yoast

yoast-wordpress-seo

De plugin WordPress SEO by Yoast is een erg handige plugin als je jouw website vindbaar wil maken in zoekmachines. De plugin biedt echt alles wat je nodig hebt op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

Betere vindbaarheid met WordPress SEO by Yoast

Voor de meeste professionele programma’s voor zoekmachineoptimalisatie moet je software op je desktop installeren. Met de ‘Yoast plugin’ hoeft dat niet. Bovendien is dit de meest gebruiksvriendelijke SEO-plugin die er bestaat en vrijwel alles is geautomatiseerd. De plugin controleert zelfs al je geschreven teksten en geeft direct weer hoe je scoort op specifieke zoekwoorden. Weet je niet zo goed waar en hoe je moet beginnen, of wil je simpelweg graag meer weten over zoekmachineoptimalisatie voor WordPress? Dan is de Google Optimalisatie handleiding voor WordPress een aanrader.

5. Click to Tweet

De plugin ‘Click to Tweet‘ stelt marketeers in staat om binnen hun blogposts direct ‘tweetable’ momenten te creëren en zo meer webverkeer te trekken. Het kost slechts één keer klikken om een click-to-tweet-box toe te voegen, nadat je bijvoorbeeld een interessante quote of wetenswaardigheid hebt geschreven in een bericht.

Wat maakt Click to Tweet zo goed?

Waarom ‘Click to Tweet’ onze voorkeur heeft boven andere Twitter-plugins? De ‘Click to Tweet’-linkjes die je met deze plugin creëert, geven je lezers automatisch de optie om een vooraf geselecteerd stukje content op Twitter te delen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat jij je lezers vertelt wat ze moeten delen én ze de mogelijkheid geeft om dat dan ook direct te doen. Veel beter dan een saaie weergave van je laatste tweets… vinden wij!

6. Proofread Bot

Dacht je dat je bezoekers je typfouten niet zouden zien? Geloof me, dat doen ze wel degelijk. Gelukkig is er de ‘Proofread Bot‘. Deze handige plugin is speciaal ontwikkeld om zowel spellings- en grammaticafouten als stijlfouten te herkennen. De plugin bevat tevens een functie waarmee je kunt checken op dubbele content.

Waarom je de Proofread Bot zou moeten gebruiken.

Behalve het feit dat Proofread Bot fouten uit je tekst haalt die andere spellingcheckers over het hoofd zien, is het ook super handig dat je meteen kunt controleren op dubbele content op het web. Dubbele content wordt door zoekmachines zoals Google hard afgestraft en voornamelijk daardoor is het van groot belang dat je unieke teksten plaatst op je website. De ‘Proofread Bot’ is hier een zeer goed hulpmiddel voor.

7. OptinMonster

OptinMonster is dé oplossing voor iedere marketeer die graag zijn of haar lijst met e-mailadressen wil uitbreiden. De plugin is voorzien van een gemakkelijk te gebruiken formulierbouwer met verschillende templates om informatie te vergaren. Pop-overs, pop-ups, slide-ins, formulieren in de zijbalk… het is allemaal mogelijk. Bovendien is ‘OptinMonster’ te integreren met allerlei e-mailmarketingproviders, waaronder MailChimp, Infusionsoft en HubSpot.

Optin Monster

Wat maakt OptinMonster een musthave-plugin voor WordPress?

Sommige mensen storen zich aan pop-ups, maar ze converteren toch veel beter dan andere soorten opt-informulieren. Eén van de functies die we zo fijn vinden aan OptinMonster, is dat de plugin meerdere features bevat waardoor je ervoor kunt zorgen dat je pop-ups niet te opdringerig zijn.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de ‘Exit Intent feature’, waarbij de pop-up pas wordt weergegeven wanneer de bezoeker op het punt staat je website te verlaten. De ‘Scroll Trigger feature’ zorgt ervoor dat een pop-up pas wordt weergeven wanneer de bezoeker een bepaald aantal pixels naar beneden heeft gescrold. De ‘2nd Page View feature’ verbergt pop-ups voor bezoekers die al op je e-maillijst staan.

8. Title Experiments

De titel van je blogpost is allesbepalend voor het succes ervan. Met de plugin ‘Title Experiments‘ kun je heel gemakkelijk A/B-testen uitvoeren en de ene titel met de andere vergelijken om de beste keus te bepalen. Op die manier kun je eenvoudig je clickthrough rates (CTR) boosten.

Title experiments

Waarom zou je Title Experiments moeten gebruiken?

Waar je met andere soortgelijke plugins alleen A/B-testen (waarbij je één originele titel en één variatie op die titel met elkaar vergelijkt) kunt uitvoeren, kun je met de ‘Title Experiments plugin’ meer doen. Je kunt namelijk ook A/B-testen doen, waarbij je dus één originele titel en meerdere variaties daarop vergelijkt. Hierdoor is dit onze favoriete plugin voor A/B-testen voor WordPress geworden.

9. Leadin

Leadin is een marketingautomatie en lead tracking plugin die het gedrag van je bezoekers in de gaten houdt. Hiermee wordt het een stuk makkelijker om de bezoekers te laten converteren. Als dat gebeurt, worden ze door ‘Leadin’ aan je contacten toegevoegd, inclusief een overzicht van hun bezoekershistorie.

Leadin

Wat maakt Leadin een goede plugin?

Het mooie aan de Leadin plugin is dat je niet eerst een halve dag bezig bent met de set-up. Het enige dat je hoeft te doen, is de plugin installeren en er wordt direct automatisch waardevolle informatie over je bezoekers verzameld. Het bijhouden van lead tracking is een goede toevoeging aan je website als je wil dat jouw content zo goed mogelijk is afgestemd op het publiek.

10. Editorial Calendar

Met de handige Editorial Calendar plugin houd je jouw website georganiseerd. De plugin geeft je een overzicht van je blog en wanneer elke post gepubliceerd moet worden. Met behulp van drag & drop kun je posts verplaatsen. Je kunt je posts ook direct in de kalender bewerken en zo je hele blog beheren.

editor calendar

Waarom gebruik maken van de Editorial Calendar plugin?

Dit is natuurlijk een kwestie van voorkeur, maar wij vinden het fijn om al onze conceptberichten in één overzicht te hebben staan. Zo blijft het overzichtelijk, zeker als je net als wij heel veel conceptberichten hebt. Het feit dat je zo makkelijk posts kunt verplaatsen en aan kunt passen is zeker ook een groot pluspunt van de ‘Editorial Calendar’ plugin.

Nu is het jouw beurt!

Wij horen graag van je welke WordPress-plugins je nog mist in bovenstaande lijst. Plaats jouw favoriete plugin met onderbouwing als reactie onder dit bericht en deel het met iedereen.