Infographic, Verdieping

Hoe sociaal zijn Nederlanders nog tegenwoordig? [infographic]

0

Met de komst van internet en social media is de manier hoe we met elkaar communiceren enorm veranderd. Vroeger stuurde je vanaf je vakantieadres een ansichtkaart naar familie en vrienden. Tegenwoordig laat je via Facebook of WhatsApp weten hoe het met je gaat op je (zonnige) bestemming. Is er met de komst van de digitale middelen een kloof ontstaan? Hoe houden we met elkaar contact?

Social media: vaak lezen, weinig posten

Je komt ze niet vaak tegen, maar zo nu en dan duikt er een interessante Nederlandse infographic op. De onderstaande visual is ontwikkeld door Simyo. Zij wilden graag weten hoe Nederlanders in contact staan met elkaar. Hebben we überhaupt nog contact met elkaar? Ruim 1000 Nederlanders deden mee aan het onderzoek. Uit de resultaten blijkt dat Nederlanders hun tijd vaak besteden aan social media. Met name Facebook is enorm populair: we bezoeken zo’n vijf keer op een dag het platform. Te vaak, geven zowel de mannelijke als vrouwelijke respondenten toe. Opvallend is dat we vaker de berichten van anderen lezen dan zelf wat posten. Zeventig procent van de ondervraagden doet dit nog geen 1 keer per week.

Wil je alle resultaten van het onderzoek lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

simyo-infographic05_B
Volg de hele serie 
Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan 123RF.com