Infographic, Verdieping

B2B-marketing: hoe val je op met jouw mailing? [infographic]

0

Eerder las je in deze serie hoe je effectieve nieuwsbrieven ontwikkelt. Naast de vele mailings die naar consumenten verstuurd worden, zijn er per dag zo’n 89 miljard e-mails die in zakelijke mailboxen terechtkomen. En met het feit dat niet alle mails geopend worden, doe jij er alles aan om op te vallen. Hoe pak je dat voor B2B-marketing slim aan?

Zorg voor een persoonlijke onderwerpregel

Met de onderstaande infographic geeft SalesStaff je tips en tricks voor het opzetten van een succesvolle B2B-marketingmailing. Dat begint al met de onderwerpregel. Maar liefst 64 procent van de ontvangers maakt op basis van het onderwerp de beslissing of ze wel of niet de e-mail opent. Ruim de helft (58 procent) van de mailings met een onderwerp minder dan 10 karakters wordt geopend. Om goed te ‘scoren’ met je mailing is het advies van de makers te zorgen voor een persoonlijk onderwerp. Nieuwsbrieven met een persoonlijke onderwerpregel worden namelijk 22 procent vaker geopend.

De beste tijden en dagen om te verzenden

Ook het moment waarop je je marketingmailing verstuurt, is van belang. Uiteraard kun je hier zelf mee experimenteren om te kijken wat het beste moment is en wanneer je ontvangers jouw mailing het vaakst openen. Gemiddeld genomen worden mailings die in het weekend verstuurd worden het minst geopend. De beste dagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. En wil je nog meer effect bereiken, stuur je nieuwsbrief op deze dagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Wil je nog meer tips & tricks lezen om zelf succesvolle B2B-mailings te ontwikkelen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Hoe ontwikkel je een succesvolle B2B-marketingmailing infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.