Content

Hoe ontwikkel je de beste nieuwsbrief? [infographic]

0

Digitale nieuwsbrieven zijn een uitstekend middel om je klanten direct te benaderen, mits je ze goed inzet. Een succesvolle nieuwsbrief is meer dan snel een mailtje tikken. Het moet van waarde zijn voor de ontvanger en daar ligt bij veel ondernemers en marketeers de grote uitdaging. Hoe maak ik een e-mailnieuwsbrief die interessant is voor mijn doelgroep?

Ingrediënten voor de perfecte nieuwsbrief

De onderstaande infographic van Online Course Report helpt je daarbij op weg. Aan de hand van stappen en tips tonen ze de ‘ingrediënten’ van een effectieve digitale nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die meer is dan alleen het laatste nieuws delen of nieuwe producten aankondigen. Een effectieve nieuwsbrief heeft als basis een slimme strategie die je structuur geeft.

Slimme strategie

Voordat je aan de slag gaat, is het noodzaak om eerst na te denken over de doelen die je wilt behalen en op wie je je specifiek gaat richten. Wellicht bied je producten en diensten voor verschillende doelgroepen aan en is het beter om per doelgroep een nieuwsbrief te ontwikkelen. Zo kun je de boodschap beter afstemmen op hun behoeftes en wensen.

Controle, testen en verzenden

Wanneer je dit allemaal helder hebt, kun je kijken naar relevante onderwerpen en items die je in je nieuwsbrief kunt opnemen. Een contentplan kan hierbij helpen. Als je je nieuwsbrief ontwikkeld hebt, laat deze altijd controleren door een collega. Je zal maar net een spellingfout over het hoofd hebben gezien of net de verkeerde datum of locatie hebben genoteerd.

Voordat je de nieuwsbrief naar je doelgroep verstuurt, stuur altijd eerst een testversie naar jezelf en een aantal collega’s. Ziet alles er goed uit? Werken de links? Na een laatste check kun je de digitale nieuwsbrief (eindelijk) versturen. Kijk daarbij naar de grafiekjes uit de onderstaande visual, met beste dagen en tijden, zodat je zeker weet dat je nieuwsbrief op het juiste moment in de mailbox van je doelgroep terecht komt.

Wil je alle tips & tricks lezen en zo betere digitale nieuwsbrieven ontwikkelen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar, die je kunt afdrukken en ophangen in je kantoor. Zo heb je altijd deze handige tips bij de hand.

zo ontwikkel jij de beste emailnieuwsbrief infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.