Infographic, Onderzoek

E-mail of social media: wat is het populairst? [infographic]

0

E-mail en social media. Twee uitingen die door organisaties veelvuldig worden ingezet voor hun communicatie of marketing. Twee kanalen met verschillende eigenschappen maar met een gezamenlijk doel, zoals klanten werven en contacten te onderhouden. Welk communicatiemiddel is het populairst?

Een Amerikaans onderzoek van Adobe toont aan dat e-mail het populairste middel is onder Amerikanen als communicatiemiddel. Van de ondervraagden geeft 38 procent de voorkeur aan mail, gevolgd door een persoonlijk gesprek (27 procent), telefoon (16 procent), berichtenapplicaties (10 procent). Social media zijn het minst populair; slechts 2 procent geeft de voorkeur aan deze platformen. De populariteit van e-mail kwam ook naar voren in het jaarlijkse onderzoek van Blinker. Maar liefst 85 procent van de respondenten gaf aan zich in te schrijven voor nieuwe nieuwsbrieven. Ook voor persoonlijke communicatie staat e-mail bovenaan.

Liever een mailtje dan een appje

Ook wanneer het gaat om op de hoogte te blijven van merken, geven de ondervraagden de voorkeur aan e-mail als communicatiemiddel. Bijna de helft van de ondervraagden wordt graag door een bedrijf/merk via de mail op de hoogte gehouden, gevolgd door direct mail (22 procent), mobiele applicaties (9 procent), social media (8 procent) en tekstberichten/appjes (7 procent).

Ergernis

Door de vele mailtjes, appjes en berichtjes die we sturen en ontvangen ontstaat er wel ergernis. Zo geeft ruim een kwart van de ondervraagden aan zich te ergeren als iemand tijdens een persoonlijk gesprek uitgebreid de tijd neemt om op hun mobiele telefoon een spelletje gaan spelen (27 procent), hun social media-accounts gaat checken (14 procent) of de mailbox gaat bekijken (9 procent).

Wil jij alle resultaten van het onderzoek lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

e-mail-en-social-media

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.