Tech

Met je koptelefoon onder water & 6 andere inspirerende innovaties

0

Heb je altijd al met je koptelefoon willen zwemmen? Of wil je je tweedehands e-books kunnen verkopen? CES gaat over de hele breedte van elektronica, gadgets en diensten. Als er maar een ict- of elektronicacomponent aan- of inzit. In dit artikel deel ik 7 opvallende nieuwe gadgets, modellen en diensten die ik op CES 2017 zag.

1. Acer: ‘childproof’ Chromebook voor het onderwijs

Acer is, zoals altijd op CES, aanwezig en heeft haar intrek genomen in het Hard Rock Hotel. Daar toont ze haar nieuwe modellen. In deze video speciaal aandacht voor de ChromeBooks die Acer heeft ontwikkeld. En dan met name voor het onderwijs, waarbij speciale eisen worden gesteld met betrekking tot vallen, morsen en oppakken.

Accepteer cookies

2. LG tv: bigger & better

Eigenlijk mag je geen CES rapportage maken zonder aandacht voor televisies. De ontwikkelingen gaan door en hoewel wel wel bekend zijn met alle 4K of UHD modellen is er toch nog ruimte om het te verbeteren. Denk daarbij aan beeld oppervlak (meer inches), kleuren (helderder of dieper zwart) of de dikte van het scherm. LG liet een model zien dat met 77″ behoorlijk aan de maat is en bijna twee maal zo groot als de gemiddelde grootte van verkochte TVs. Prijs is nog niet bekend maar dat de beurs flink open moet, dat is geen verrassing.

Accepteer cookies

3. Suunto: sporthorloge voor outdoor sporten

Van televisie naar wearables, het is maar een klein stapje (zeker in een blog). Suunto toont op CES een nieuw, top of the line sporthorloge dat specifiek bedoeld is voor outdoor sporten. Het ondersteunt 8 verschillende sporten en heeft een ingebouwde hartslagmeter. Luister maar wat Suunto’s product manager erover te zeggen heeft.

Accepteer cookies

4. Kuai: onder water met je koptelefoon

Als je gaat sporten, dan kun je misschien ook nog wel een hoofdtelefoon gebruiken. In de video hieronder zie je er de koptelefoon van Kuai met ingebouwde hartslagmeter (via je oor), waarmee je ook nog kunt zwemmen. Handig als je echt lange afstanden zwemt.

Accepteer cookies

5. TomTom toont nieuw sporthorloge

CES is niet alleen maar voor startups en gadgets. Je zou het wel gaan denken, omdat we in het kader van het Holland paviljoen er veel aandacht aan besteden. Natuurlijk zijn ook de parels van de Nederlandse industrie op CES. Een mooi voorbeeld is TomTom. Peter Frans Pauwels vertelt over de nieuwe Adventurer sports watch voor outdoor sporten.

Accepteer cookies

6. Verkoop van tweedehands e-books via Tom Kabinet

Gewone boeken kun je gewoon weer verkopen. Maar waarom zou je dat niet kunnen doen met e-books die je niet meer wil of al uit hebt? De Nederlandse startup Tom Kabinet heeft er een oplossing voor.

Accepteer cookies

7. Autonoom rijdende auto op software van BlackBerry

BlackBerry misschien niet meer de grote leverancier van smartphones, maar dat wil niet zeggen dat BlackBerry dood is. Sterker nog: het veilige besturingssysteem zie je terugkomen in auto’s. Op CES lieten ze onder andere een autonoom rijdende auto zien, gebaseerd op hun software.

Accepteer cookies

Welke gadgets of innovaties spreken jou het meest aan? Ik hoor het graag in de reacties.

Afbeelding inleiding met dank aan 123RF.