Online marketing

Meer clicks, meer verkoop: waarom video werkt

0

Video. De meest persoonlijke manier om te communiceren op het internet. Achter een lap tekst of een oud fotootje kun je je nog verschuilen. Maar zodra je voor een camera staat, en je mond open doet – dat ben jij. Daarom kan het spannend zijn om een videootje te maken, maar om diezelfde reden is video zo authentiek en vertrouwelijk. In deze video laat ik zien waarom video leidt tot meer clicks in e-mails en meer verkoop in webshops: kortom, waarom video werkt!

Video is persoonlijk, wij mensen zijn nou eenmaal gemaakt om aandacht te geven aan gezichten. Niet zo gek dus dat video in een e-mail gemiddeld 200 tot 300 procent meer clicks krijgt en dat shoppers die een video kijken bijna 2 keer meer geneigd zijn een product te kopen.

En wist je dat Mark Zuckerberg voorspelt dat Facebook over 5 jaar bijna alleen nog maar bestaat uit video’s? Genoeg reden dus om video ook zakelijk in te zetten. Maar hoe doe je dat nou op de juiste manier, zodat je jouw doelgroep ook echt raakt?

3 korte tips voor effectieve video’s op een rijtje:

1. Wees persoonlijk

Mensen houden van verhalen. Maar zodra we die zakelijk voor een camera willen vertellen, gaan we vaak gekke dingen doen. Ineens moeten we nette pakken aan, en gaan we heel officieel praten met dure woorden. De vraag is: spreekt dit jouw doelgroep aan? In de meeste gevallen kan ik je adviseren: maak geen officieel ‘journaaltje’ van je verhaal, maar wees jezelf.

Of als je niet zelf voor de camera gaat staan, wie binnen het bedrijf kan dat wel? Wie kan het verhaal goed vertellen, op een persoonlijke manier die de doelgroep aanspreekt? Over het algemeen geldt: mensen willen geen presentators zien, maar echte mensen, met echte verhalen.

2. Werk met een plan, maar niet met een script

Om iemand echt zichzelf te laten zijn, kan ik je adviseren om niet te werken met een woord-voor-woord-script, tenzij je een professionele presentator bent of een born-natural. Voor de meeste mensen die niet regelmatig voor een camera staan, kan een script echt een killer zijn in het natuurlijk overkomen. Dat betekent niet dat je je niet moet voorbereiden, integendeel. Maak een duidelijk plan voor de video, en zet een aantal steekwoorden op papier. Probeer vervolgens in je eigen woorden je verhaal te doen.

3. Laat ZIEN

Laat zien waar je het over hebt. Dit is tenslotte video, geen radio. Gebruik dus het beeld om de kijker mee te nemen in je verhaal. Probeer niet constant een talking head in beeld te hebben, maar laat visueel zien waar je het over hebt. Als je het hebt over een website, laat je die website ook zien. Als je het hebt over een gadget, laat je je gadget zien. Klinkt simpel, maar het gebeurt heel vaak niet!

Accepteer cookies

Wat zijn jouw videomarketing-tips voor het komende jaar? Ik ben benieuwd. Laat je een reactie achter?