Tech

Hoe chatbots ons leven gaan veranderen [podcast]

0

Chatbots gaan ons leven ingrijpend veranderen. Tenminste, dat zegt Jarno Duursma. Begin december schreef hij het artikel ‘Hoe chatbots & virtual assistants in 2017 definitief doorbreken’. Hij is deze keer te gast in de Frankwatching-podcast.

Wat zijn chatbots?

Chatbots zijn software die gevoed wordt door kunstmatige intelligentie. Het is de bedoeling dat die techniek de gesprekken met ‘gewone mensen’ nabootst. Als voorbeeld noemt Jarno de toepassing bij het boeken van hotels. Door een chatbot kun je in realtime een gesprek voeren en zo erachter komen welke hotels voldoen aan je eisen en welke je het beste kunt boeken.

Wat is een virtual assistant?

Een virtual assistant is eigenlijk een combinatie tussen verschillende chatbots. Waar de meeste chatbots één domein hebben waarin ze opereren, bijvoorbeeld financiën of dus het boeken van reisjes, kan een virtual assitant meerdere bronnen van informatie aan elkaar koppelen en je daardoor op meerdere terreinen een goed gefundeerd advies geven.

Ook in de podcast

Wat zijn de gevolgen voor privacy als we steeds meer werken met chatbots? Wat zijn de nadelen van werken met chatbots? En waarom worden de chatbots juist nu populair? Siri bestaat immers als een paar jaar. Je hoort het allemaal in de podcast!

Accepteer cookies

Over de geïnterviewde

Jarno Duursma is auteur, spreker, zelfstandig consultant en trainer op het gebied van social media, social messaging en technologische trends. Vorig jaar schreef hij hij de boeken Sociale Media strategie in 60 minuten en WhatsApp voor bedrijven (aff.).

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via: