Social media

5 tips voor jouw aansprekende advertenties op Instagram [video]

0

Je kunt een groot publiek bereiken door te adverteren op Instagram. Maar waar begin je bij het maken van een advertentie? En waar kun je allemaal aan denken? In deze video geef ik je 5 tips, zodat je van start kunt gaan.

Wat komt er allemaal kijken bij het adverteren op Instagram? 5 tips!

1. Een Facebook-advertentieaccount

Je hebt een Facebook-advertentieaccount en een Facebook-pagina nodig om advertenties weer te geven op Instagram. Hiermee kun je ook targeten op specifieke doelgroepen, op basis van interesses en demografische gegevens. Zo kun je checken wie jouw advertenties zien.

2. Denk na over je doelstelling

Waarom wil je adverteren? Je kunt je bijvoorbeeld richten op het aantal app-installaties of de conversie op je website vergroten. Je doelstelling kun je koppelen aan een actieknop, die bij de advertentie oplicht als iemand meer dan 3 seconden bij de advertentie blijft hangen.

3. Weet wat je wilt vertellen en aan wie

In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen Instagram-gebruikers, waarvan een groot gedeelte jongeren. Op dit visuele medium is het slim hier al vroeg over na te denken, zodat je met jouw foto of video de juiste boodschap deelt.

4. Het type advertentie

Je kunt op Instagram kiezen voor foto (vierkant en liggend), video (vierkant en liggend, maximaal 1 minuut) of carrousel-ads (alleen vierkant, swipen door foto’s). Kies voor een aansprekend, niet te lang onderschrift, dat eronder wordt getoond.

5. Partner met influencers

Denk bij het vertellen van je verhaal eens na over het partneren met influencers. Zij hebben een groot bereik en trouwe fans bij wie jouw boodschap dan gehoor krijgt.

Hier lees je meer over adverteren op Instagram. Veel succes!

Accepteer cookies