Social media

Livestreaming & 7 andere trends voor social media in 2017 [infographic]

0

Socialmedia-platformen blijven zich ontwikkelen. Nieuwe functies en verbeteringen volgen elkaar op de voet. Als marketeer of ondernemer is het verstandig om dit in de gaten te houden en dat je weet wat je kunt verwachten de komende tijd. Ik zet 8 belangrijke ontwikkelingen voor je op een rij.

De acht trends zijn visueel weergegeven in de onderstaande infographic van CJG Digital Marketing. Zij hebben onderzocht welke ontwikkelingen belangrijk worden dit jaar. Want je kunt eigenlijk niet meer om social media heen. Met 2,3 miljard actieve gebruikers (en dagelijks komen daar meer bij) horen social media onderdeel te zijn van je communicatie- en marketingstrategie.

Zo zal livestreaming zich verder ontwikkelen, zoals Facebook Live en Instagram Stories. Ook de toepassing van virtual reality en augmented reality zal zich het komende jaar doorzetten. Het ‘zomaar’ plaatsen van content zal plaatsmaken voor persoonlijke content, waarbij content specifieker wordt en afgestemd is op de interesses en behoeften van de doelgroep.

Ben je benieuwd naar alle trends op het gebied van social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.