E-commerce

Online en offline marketing combineren in het belang van de klant

0

Wat doe je als een klant zich online oriënteert op jouw producten, maar het vervolgens in de winkel pas aanschaft? Dan wil je natuurlijk niet dat diegene daarna nog steeds advertenties ziet van een product dat hij al heeft. Dat is één van de pijlers voor omnichannel en één van de onderwerpen van deze podcast.

Ik was te gast bij het Adobe Marketing Symposium in Amsterdam en sprak daar met Thomas Vaarten van A.S. Adventures. A.S. Adventure is het moederbedrijf van Bever Nederland en is gericht outdoor-producten. A.S. Adventures is de Europese marktleider voor de categorie Outdoor.

Thomas legt uit dat in zijn visie de klant altijd centraal staat. Het maakt dan niet uit via welk kanaal de klant is binnengekomen, de klant moet op ieder kanaal goed geholpen worden. Om dat voor elkaar te krijgen werkt Thomas reactief met behulp van Customer Satisfaction Indexes. Maar hij vindt het ook belangrijk om dagelijks vinger aan de pols te houden in de offline winkels. Daarom is hij regelmatig nog aanwezig in de winkels om te kijken waar hij de service kan verbeteren en de link tussen online en offline optimaal te leggen.

Accepteer cookies

Ook in de podcast

Meten is weten, zeker als je wil werken met retargeting en profiling. Hoe kun je klantgegevens en reviews meten en bijhouden? En waarom werkt dat zo goed? Thomas legt uit dat er hard wordt gestreden voor de klant en dus wil je de klant zo persoonlijk mogelijk benaderen. Hoe doe je dat?

Over de geïnterviewde

Thomas Vaarten is manager e-commerce bij A.S. Adventures. Hij kwam bij het bedrijf door middel van een traineeship. Na zijn traineeship was hij enkele jaren store manager van verschillende A.S. Adventures-filialen in België. Op dit moment focust hij zich als manager e-commerce op omnichannel bij A.S. Adventures en enkele dochterbedrijven.

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via: