Social media

Facebook: dit zijn de juiste formaten voor al je visuals [infographic]

0

Facebook biedt bedrijven en merken veel mogelijkheden op het gebied van branding, klantenbinding en promotie van nieuwe producten/diensten. Denk aan het delen van updates via je Facebookpagina, adverteren, evenementen aanmaken en de streamingsfunctie Facebook Live. Visuele content speelt hierbij een belangrijke rol, aangezien deze vorm van content voor een groot effect zorgt.

Hoe groot moeten afbeeldingen zijn?

Bij het ontwikkelen van visuals voor Facebook is het nadeel dat het platform in ontwikkeling is. En dat betekent dat jij je steeds moet afvragen of de banner die je gemaakt hebt perfect past op je Facebookpagina. Of dat de dia’s voor je carrousel-advertentie mooi worden weergegeven. Belangrijke vragen, maar waar vind je het juiste antwoord? Met googelen kom je er soms niet achter. Het zorgt voor een lange zoektocht, en als je niet goed oplet heb je je ontwerp in een oude afmeting opgemaakt.

Alle belangrijke afmetingen op een rij

Is deze situatie herkenbaar en ben jij er klaar mee? Scrol dan naar beneden om de infographic van TechWyse te bekijken. Zij verzamelden alle belangrijke afmetingen voor het plaatsen van visuele content op Facebook voor verschillende devices. Denk aan je profielfoto, coverfoto, de banner voor een evenement en zelfs de juiste afmeting voor je video’s. Geen zoektocht en twijfels meer. Wil je een groter exemplaar van de visual bekijken? Klik dan op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.