Social media

De opkomst van stories & de kansen voor marketeers [infographic]

0

Tegenwoordig bestaat je timeline op verschillende socialmediaplatformen niet meer alleen uit tekstberichten en foto’s. Video’s en stories nemen een prominente plek in op Facebook, Instagram en Twitter. Dankzij het veelvuldig gebruik van onze smartphone is het einde van de ‘traditionele’ newsfeed een feit.

Hallo camera!

Via stories delen en ontwikkelen we vandaag de dag content. De camera heeft de plek ingenomen van het toetsenbord. En dat komt goed uit in een tijd waarin we 24/7 online zijn. Snel en met een druk op de knop kunnen we bijzondere, grappige en alledaagse momenten delen met onze online vrienden, zonder je te ergeren aan spelfouten en de (iets te vaak aanwezige) irritante autocorrectie die je vergeten bent uit te zetten.

De opkomst van stories

De stories-functie werd in 2013 geïntroduceerd door Snapchat. De jaren erop werd de mogelijkheid tot het inzetten van stories door steeds meer platformen toegevoegd, zoals Instagram Stories, WhatsApp Status, Facebook Stories, Messenger Day, Skype Highlights en YouTube Reels.

Kansen voor marketeers

De komst van stories betekent niet alleen meer gemak voor consumenten. Ook bedrijven en merken kunnen profiteren van de mogelijkheden, om hun boodschap onder de aandacht te brengen van hun doelgroep. En er liggen kansen, zo laat de onderstaande infographic van Fastory.io zien. Zij verzamelden data van verschillende platformen die gebruikmaken van stories, zoals Snapchat, Instagram, YouTube, Facebook en Twitter.

Ben je benieuwd naar alle bereikcijfers van stories op de verschillende socialmediaplatformen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar van de visual klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.