Social media

Targeting op Facebook: alle opties op een rij [infographic]

0

Adverteren op Facebook is een populair marketingmiddel onder veel ondernemers en marketeers. Met twee miljard gebruikers is het medium de juiste plek om je doelgroep te bereiken. Zeker met de optie om specifiek op bepaalde segmenten selecties te kunnen maken. Dit wordt targeting genoemd.

Wie wil je bereiken?

De targeting-mogelijkheden op Facebook zijn uitgebreid. In de onderstaande infographic staan alle targeting-opties op een rij.

Het is belangrijk dat je bij het opzetten van je advertenties je doelgroep voor ogen hebt. Wie wil je bereiken met je advertenties? Wat is je doelgroep?

Selecties maken

Als je je doelgroep goed in beeld hebt, kun je selecties maken. De mogelijkheden hiervoor zijn groot. Zo kun je selecties maken op basis van locatie, demografische gegevens, interesses, gedrag, opleiding en leeftijd.

Naast deze standaardopties, kun je ook samen met connecties van je onderneming advertenties maken. Denk hierbij aan huidige klanten, mensen die je website bezoeken en mensen die je nieuwsbrief ontvangen.

Ook kun je gebruikmaken van vergelijkbare doelgroepen. Dit zijn mensen met dezelfde kenmerken als jouw klanten of volgers van jouw Facebookpagina. Hiermee creëer je een groter bereik van mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je organisatie of merk.

Targeting op Facebook

Benieuwd naar alle targeting-opties van Facebook? Scrol dan naar beneden om het overzicht in de infographic van Viralstyle te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic targeting op Facebook Volg de hele serie Infographic day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.