Social media

Social media in 2018: enkele opvallende feiten & cijfers [infographic]

0

Weetjes en lijstjes. We zijn er dol op. Zo is er weer een update van interessante feiten en cijfers over het gebruik van social media, deze keer vanuit het Verenigd Koninkrijk. Wat is hier het populairste socialmediaplatform? En hoeveel tweets worden er wereldwijd iedere dag verstuurd?

Meltwater verzamelde statistieken over het gebruik van social media in het Verenigd Koninkrijk en bundelde ze in de onderstaande (korte) infographic. Zo blijkt dat Facebook hier het populairste socialmediaplatform is. Facebook staat op kop met 79 procent, gevolgd door Twitter (47 procent) en Instagram (41 procent). Pinterest (36 procent) en LinkedIn (33 procent) sluiten de top 5.

500 miljoen tweets

Dagelijks worden er wereldwijd 500 miljoen tweets gepubliceerd en zijn er 400 miljoen Instagram Stories-gebruikers actief. Maar dat is nog niet alles. Zo blijkt uit cijfers van Hubspot dat Twitterberichten die bestaan uit een video 6 keer vaker worden geretweet dan berichten die een foto bevatten. Filmpjes die op Facebook worden geplaatst, worden vaker gedeeld dan video’s die op YouTube worden gepubliceerd.

Wil je alle feiten en cijfers lezen over het gebruik van social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.