Social media

Starten met Instagram Ads voor bedrijven [stappenplan]

0

Het aantal Instagram-gebruikers zit in een stijgende lijn. Steeds vaker delen jongeren, maar ook oudere doelgroepen foto’s, video’s en stories met hun volgers. Dit is een interessante ontwikkeling voor bedrijven en merken om gebruik te maken van Instagram als marketingkanaal.

Naast het beheren van een bedrijfspagina, biedt het platform verschillende advertentiemogelijkheden. Door te adverteren, vergroot je de bekendheid van jouw bedrijf of merk en je bereik. Je kunt met jouw verhaal meer klanten aantrekken en zorgen dat je doelgroep betrokken raakt bij jouw merk.

Aan de slag met Instagram ads

Ben jij van plan om op korte termijn aan de slag te gaan met adverteren op Instagram? Dan kan de onderstaande infographic van Headway Capital je wellicht op weg helpen. Zij maakten een overzicht van de advertentiemogelijkheden op het sociale platform. Zo kun je advertenties maken waarmee je met een of meerdere foto’s je boodschap visualiseert. Daarnaast is het mogelijk om een (korte) video te verwerken in je advertentie. Naast advertenties in de tijdlijn, kun je ook aan de slag met advertenties in Instagram Stories.

Je Instagram-advertentie samenstellen

Nu je weet welke advertentieformaten er zijn, is het tijd om aan de slag te gaan met het ontwikkelen hiervan. Ook daar helpt de infographic je op weg met een 12-stappenschema. Maar voordat je daadwerkelijk je advertentie gaat maken, is het noodzakelijk dat je zorgt voor de juiste ingrediënten, zoals goed beeldmateriaal, een duidelijke call-to-action en een korte krachtige tekst.

Wil je aan de slag met adverteren op Instagram? Scrol dan naar beneden om alle tips en stappen te bekijken. Klik op de afbeelding om een groter exemplaar van de infographic te bekijken.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.