Nieuws

Nieuw: neem Google Store Visits nu ook op in conversies

0

Het is al lange tijd een van de grootste uitdagingen voor kleine retailers met websites. Hoe maak je de effecten van je online inzet op offline verkopen inzichtelijk? De afgelopen jaren zijn er door verschillende partijen creatieve ideeën bedacht, maar rond april 2019 was daar ineens Google met dé oplossing. Store Visits (ook wel winkelbezoeken genoemd) kwam – onder enkele voorwaarden – beschikbaar voor iedereen. Sinds kort gaat Google nog een stapje verder.

Store Visits, hoe zat het ook al weer?

Als iemand op een Google Ads-advertentie heeft geklikt en daarna naar een fysieke vestiging gaat, telt dit als een Store Visit. Op basis van Wi-Fi, navigatiedata van Google Maps, GPS-locatiesignalen, locatiehistorie, IP-carriersignalen en gebruikersgedrag beweert Google met 99% zekerheid te kunnen zeggen of een persoon daadwerkelijk een winkelbezoek heeft gedaan.

In de conversie-instellingen kun je een waarde per winkelbezoek meegeven. Door het toevoegen van extra kolommen op campagne-, adgroup- en zoekwoordniveau zie je precies hoeveel winkelbezoekers en eventuele waarde elk onderdeel van je campagne heeft ontvangen. Dit kun je vervolgens handmatig optimaliseren. Tot zover niets nieuws.

The next step

Eerder was het nog niet mogelijk om de waarde die elk onderdeel van je campagne heeft ontvangen, met Store Visits op te nemen in conversies. Laat dit sinds kort wel kunnen! Dit geeft een aantal voordelen:

  • Je kunt automatische biedstrategieën toepassen
  • Je kunt Store Visits toevoegen aan Conversion Action Sets

Automatische biedstrategie toepassen

Is jouw website compleet gericht op het genereren van bezoekers naar de fysieke winkel? Dan kun je direct beginnen door het hokje “opnemen in conversies” aan te vinken binnen het conversie-menu. Zodra je dit implementeert, check dan direct of je andere conversies nog relevant zijn als macro-conversie. Als je andere conversies hebt die gericht zijn op ROPO (Research Online, Purchase Offline), dan kun je deze beter niet opnemen. Store Visits is namelijk het meest nauwkeurig.

Google Store Visits: include in conversions.

Je kunt hier eventueel ook een waarde meegeven aan een Store Visit. Voor het implementeren van een biedstrategie die enkel door deze conversie gedreven wordt, maakt dit echter weinig uit. Het gaat namelijk om een statische waarde.

Vervolgens kun je zelf kiezen welke biedstrategie voor jou het best toepasbaar is. Hiervoor heb je eigenlijk 2 opties:

  • Als je niet beperkt wordt door je budget, kies je voor een Doel-CPA-strategie.
  • Heb je wel een beperkt budget? Kies dan voor Maximize Conversions.

Toevoegen aan Conversion Action Sets

Sinds kort kun je ook Conversion Action Sets aanmaken. Deze zijn in het leven geroepen, omdat Google Ads recentelijk ook de mogelijkheid biedt om per campagne een andere conversie toe te voegen, in plaats van op accountniveau.

Conversion Action Sets.

Store Visits kun je nu ook toevoegen aan deze sets. Voor een webshop in combinatie met een showroom of winkel is het toevoegen van Store Visits en de waarde binnen een Conversion Action Set ideaal. De e-commercewaarde en de waarde van de Store Visit worden samengevoegd. Hier kun je een doel-ROAS (Return on Ad Spend) of Maximize Conversion Value-strategie op zetten. Voor campagnes specifiek gericht op winkelbezoeken, maak je een aparte set en laat je daar op optimaliseren.

Target ROAS instellen.

Genoeg nieuwe kansen en mogelijkheden voor de retail om nog meer te optimaliseren en omzet te genereren uit online activiteiten.

Heb je vragen over deze nieuwe mogelijkheden? Stel ze gerust via de reacties hieronder.