Social media

Fascinerende Facebook-feiten voor 2020 [infographic]

0

Dit jaar mag Facebook 16 kaarsjes uitblazen. Al jaren voert Facebook de ranglijst aan van populaire socialmediaplatformen. Al lijkt het tij te keren. De site verliest steeds meer gebruikers aan andere platformen. Ondanks het verlies, blijft het platform populair in gebruik. In dit artikel vind je 10 feiten en cijfers over het afgelopen jaar op een rij.

Vorige week deelde ik een overzicht van feiten en cijfers over het zakelijke netwerk LinkedIn. Deze week deel ik de infographic over Facebook, ontwikkeld door Hootsuite. Zij verzamelden statistieken over het gebruik van Facebook in het afgelopen jaar. De data zijn gebaseerd op het gebruik in de Verenigde Staten, maar dat maakt de visual niet minder interessant.

Nog altijd populair

Met maandelijks meer dan 2 miljard actieve gebruikers, hoeft Facebook (nog) niet te klagen over de populariteit. Het platform staat daarmee op de derde plaats van meest bezochte websites. Bijna driekwart van de Amerikaanse volwassenen maakt gebruik van het platform. En waar het aantal Facebook-gebruikers in Nederland vorig jaar kromp, met name het aantal gebruikers onder de 40, is het aantal dit jaar gegroeid.

Statistieken

  • Gemiddeld is een gebruiker 38 minuten op het platform te vinden.
  • Bijna driekwart van de Facebookgebruikers logt dagelijks in om updates van vrienden te checken of om zelf iets te plaatsen.
  • De gemiddelde Facebookgebruiker klikt op 11 advertenties per maand.
  • De gemiddelde Facebookgebruiker deelt 13 keer een like uit per maand.
  • Ruim de helft van de Amerikaanse volwassenen blijft op de hoogte van nieuws via Facebook.

Benieuwd naar de andere cijfers over het gebruik van Facebook? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic met 10 interessante feiten over Facebook op een rij.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.