Verdieping

Merken & corona: de leukste initiatieven van PostNL, Rituals en meer

0

Een nieuwe week, een nieuwe lijst met de mooiste en leukste merkinitiatieven. De week begon tumultueus na de uitzending van Zondag met Lubach waarbij Rumag onder de loep werd genomen. Een initiatief wat al enige tijd op de radar stond en vraagtekens opriep. Na de uitzending besloot Rumag de stekker uit de Rode Kruis-actie te trekken. Zelf een slaatje slaan uit deze crisistijd wordt ondernemers niet in dank afgenomen deze coronacrisis. Toch was er deze week gelukkig ook een heleboel moois te melden!

1. Netflix Spoiler Campaign (niet van Netflix zelf, maar wel briljant)

Al een paar dagen kun je niet om deze campagne heen op social media. Het is een ijzersterke inhaker op het advies om thuis te blijven. Ga je wel de straat op, dan riskeer je het om meerdere spoilers van topseries te zien. De “fake” Out of Home-campagne toont spoilers van onder andere Love is Blind, Narcos en Stranger Things.

De campagne is overigens niet door Netflix zelf ontwikkeld. Het is een initiatief van studenten van de Miami Ad School Europe en dus ook niet écht te zien in het straatbeeld, wat in eerste instantie wel werd gedacht. Watch out for fake news…

Accepteer cookies

2. Is het al Juno?

Bol.com stond vorige week ook in de lijst met de boekentips. Deze week haakten ze goed in op het nieuws dat de regels zijn aangescherpt tot 1 juni. Overigens is de film een goede kijktip, mocht je nog wat vertier nodig hebben deze weken.

Bol.com op Instagram met grapje over Juno.

3. PostNL’s boodschap voor de bezorgers

Paginagroot stond deze advertentie in onder andere de landelijke dagbladen. Maar ook op social media liet PostNL van zich horen. Want daar waar de meeste mensen wordt opgedragen om binnen te blijven, zijn er genoeg mensen die dat vanwege hun beroep simpelweg niet kunnen. Zo ook de postbezorgers.

Wees extra lief voor deze mensen, want met alle extra online aankopen die mensen deze tijden doen, hebben ze het gigantisch druk. Wij vinden met name de laatste zin onderaan getuigen van sterke merkcommunicatie zonder je eigen mensen te vergeten.

Dus: geef ze de ruimte, zwaai even als je ze ziet!

Postnl campagne voor bezorgers in tijden van coronavirus.

4. Speelthuis-pakketten van Mooie Boules

Een lekker potje jeu de boulen is de laatste jaren enorm populair geworden door Mooie Boules. Daar waar we eerst op een klein veldje in de TolhuisTuin een spelletje petanque speelden, groeide het concept uit naar een horecaconcept met meerdere vestigingen in het land. Naast dat je bij Mooie Boules uiteraard een spelletje jeu de boules kunt spelen, hebben ze ook alles in huis aan gezelschapsspellen.

Mooie Boules is nu een samenwerking aangegaan met 999 Games en zorgt er met de speelthuis-pakketten voor dat je alles in huis hebt voor een gezellige spelletjesavond. Dat betekent niet alleen een gezelschapsspe,  maar uiteraard ook een borrelhap en een drankje. Alles voor de ideale vrijdagavond bestel je dus bij Mooie Boules deze #stayhome-weken.

Mooie boules website.

5. Zolderkamerconcert voor de thuisblijvers

Daan Boom werd bekend als één vierde van Streetlab. Inmiddels is hij al enige tijd op YouTube actief, waar hij waanzinnige video’s maakt. Deze periode post hij eens in de zoveel dagen een zolderkamerconcertje. Elke keer voor een andere doelgroep. De ene keer staan de opa’s en oma’s in de spotlight, een andere keer de vakkenvullers of de zorgmedewerkers. Een van de laatste video’s is speciaal VOOR DE THUISBLIJVERS, met een hartje erbij.

Voor 5 minuten ijzersterke content en je nieuwe festivalhitje als we weer naar buiten mogen, raden we aan om deze van begin tot eind te kijken. Echt, doe het! Je weekend is begonnen.

Accepteer cookies

6. Mooie dierendingen

We zien meerdere leuke berichten over dieren voorbij komen. Zo liet een dierentuin in Amerika penguins vrij rondlopen door het hele park. Ook geiten nemen volgens de laatste berichtgeving een Brits dorpje over wat binnen blijft door het coronavirus. Maar ook het bericht dat werd gedeeld door EECO deed ons goed.

Eeco op LinkedIn: olifanten in Thailand vrij omdat er geen toeristen meer zijn.

7. Coronacommunitycare.nl

Start-up en softwarebedrijf GoodUp lanceerde vorig week een nieuw hulpplatform genaamd Coronacommunitycare.nl. Het platform is bedoeld voor iedereen die nu hulp nodig heeft of hulp kan bieden tijdens het coronavirus. Het maakt niet uit of je een commerciële of maatschappelijke organisatie bent, iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom. Traffic Builders heeft zich ook aangemeld. De hele maand april geven we gratis webinars en kun je tijdens het vragen(v)uurtje op vrijdag jouw digital marketingvragen bij ons neerleggen.

Corona community care platform.

8. CNV Vakmensen

Nog steeds zijn er veel mensen die voor hun beroep elke dag nog onderweg zijn. Bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs. Een groep die CNV Vakmensen een hart onder de riem wilde steken.

CNV billboard voor chauffeurs.

9. Goodiebags voor de zorg

Een mooi gebaar van Rituals. Er zijn deze week rond de 200.000 goodiebags samengesteld voor zorgmedewerkers in de 80 ziekenhuizen die Nederland telt. Een klein maar waardevol gebaar richting de zorg die keihard werkt deze coronacrisis.

Rituals goodbags voor de zorg.

10. Strava challenge: hartje voor de zorg

Een hartje voor de zorg: dat zien we deze dagen veel voorbij komen. Dat kan op T-shirts, geverfd op straat maar uiteraard ook door lekker sportief te zijn. Op Strava zijn er deze week meer mensen die een route hebben afgelegd in de vorm van een hartje. Dat kunnen een heleboel fiets- en renkilometers zijn. Misschien is het wel de uitdaging die jij dit weekend aangaat? Gooi je standaard hardlooprondje of fietsrondje eens om voor de zorg!

The Best Social bundelde enkele uitdagende en inspirerende voorbeelden. Zweet ze!

Accepteer cookies

Jouw suggestie voor volgende week delen?

Heb jij een goed initiatief gezien dat niet in dit rijtje mag ontbreken volgende week? Laat het me weten. Stay home, stay save en flatten the curve, we doen het samen!