Video, How to

Professioneel videobellen? Zorg voor een passende achtergrond

0

Videobellen vanuit huis kan een heel persoonlijk effect hebben. Maar niemand zit te wachten op vuile vaat, bergen speelgoed of een rommelige boekenkast in de achtergrond van jouw professionele videogesprek. Wat zijn nou professionele oplossingen voor het videobellen vanuit huis? Ik laat je zien hoe je je achtergrond virtueel of met handige middelen kunt aanpassen voor een professionele, onbrand, uitstraling.

Accepteer cookies

Je leert je collega’s waarschijnlijk op een hele andere manier kennen als je regelmatig videobelt: je ziet de persoonlijke omgeving. Maar het is niet altijd gewenst om alle details van de woonkamer, zolder of home office te kunnen zien. In veel gevallen kan de achtergrond ook enorm afleidend zijn en onprofessioneel overkomen.

Videobellen: zorg voor een rustige achtergrond

Dit is de meest voor de hand liggende stap: zorg voor een rustige achtergrond. Kijk eens om je heen in de ruimte die je hebt. Zorg ervoor dat het licht op je gezicht valt, en schuif troep en andere afleiding uit de achtergrond.

Maak de achtergrond wazig

Bel je met Skype? Het is dan, als je een computer gebruikt, mogelijk om je achtergrond wazig te maken. Zo is de focus geheel op jou als persoon, en niet op eventueel afleidende en persoonlijke details in je woonkamer of kantoor.

  • Gebruik Skype op een laptop of desktop
  • Ga naar instellingen en vervolgens naar audio/video
  • Kies ‘vervagen’ onder achtergrond-effect

Gebruik een virtuele (onbrand) achtergrond

Met onder andere Zoom en Skype is het mogelijk om de achtergrond geheel te vervangen met een virtuele achtergrond. Zo kun je de achtergrond geheel vervangen met een  bepaalde afbeelding in de juiste huiskleuren en eventueel met verwerking van een logo.

  • Ga zitten voor een wand of kleed met een egale kleur. Dit hoeft niet de hele achtergrond te bedekken, maar kan ook gedeeltelijk zijn (bijvoorbeeld een groen stuk karton). Je kunt de kleur niet zelf dragen
  • Zorg dat je de juiste afbeelding klaar hebt staan. Je kunt ook wat maken met bijvoorbeeld de gratis tool Canva
  • In Zoom ga je linksonder jouw video naar het pijltje naast het camera-icoontje
  • Druk op ‘choose a virtual background’
  • Kies een bestaande achtergrond of importeer een onbrand afbeelding

Gebruik een on-brand oprolbaar wandje bij videobellen

Heb je regelmatig professionale videocalls? Wil je dat het hele bedrijfsteam dezelfde uitstraling heeft? Dan is een fysiek, oprolbaar scherm een ideale oplossing. Geen gehannes met kleedjes, verven van muren, en uitvogelen van virtuele achtergronden, maar een scherm(pje) dat meteen de uitstraling heeft die je wil. Oprolbaar, dus gewoon te gebruiken wanneer het uitkomt.

  • Kies voor een groot oprolbaar scherm die de hele achtergrond bedekt
  • Of kies voor een mini-variant die je achter of naast je op het bureau kunt zetten

Wat is jouw oplossing voor het professioneel videobellen vanuit huis? Hoe zorg jij voor een rustige, professionele uitstraling tijdens je calls? Ik ben benieuwd naar jouw tips. Laat je een reactie achter?