Content

10x populair: Instagram Reels, eindredactie-tips & contenttrends

0

Hoe staat het ervoor met de trends rond content(marketing)? Gaat Instagram Reels een tik uitdelen aan TikTok? En waarom kun je woorden als ‘echter’ en ‘welke’ het beste mijden in je teksten? Dit – en meer – lees je in de populairste Frankwatching-artikelen van de maand augustus.

1. 6 woorden welke je beter kunt schrappen: eindredactie-tips

‘De tuin, welke op het zuiden gelegen is’. ‘Echter, dat was geen eenvoudige klus’. Als je netjes wil schrijven, overdrijf je al snel. Wouter laat in dit artikel zien welke woorden hij als eindredacteur het liefst schrapt in teksten. En ja, de ‘welke’ in de titel is expres. 😉

de trein mijden eindredactie

2. Instagram Reels nu ook in Nederland: zo maak je je eerste video

TikTok heeft er een geduchte concurrent bij: Instagram Reels. Hoe werkt het? Wat kun je hiermee? In dit artikel leer je hoe je je eerste video maakt en wat het voor bedrijven kan betekenen.

Instagram Reels

3. Geen data meer naar de VS: wat zijn de gevolgen?

Maak je gebruik van Amerikaanse tools? Lees dan dit artikel. Door het ongeldig verklaren van Privacy Shield zitten veel bedrijven met de handen in het haar. Hoe moet het nu verder?

Geen data meer naar de VS: wat zijn de gevolgen?

4. Contentstrategie: de trends halverwege 2020

Wat voor effect heeft de huidige crisis op de trends rond contentstrategie en contentmarketing? John Verhoeven geeft een toekomstschets. Met onder andere: purpose is nu mainstream, omarm je imperfectie (perfectie is saai!) en micro-avonturen.

5. Zo gebruik je je brein goed en voorkom je energievreters

Heb je het gevoel dat je constant achter de feiten aanloopt? Je kostbare tijd in een zwart gat verdwijnt? Dan gebruik je je brein niet goed. Kim dook in het nieuwe boek Ik laat me niet gek maken en deelt een aantal interessante inzichten met je.

brein

6. 5 tips voor een gelukkig huwelijk tussen sales en marketing

Marketing & sales worden vaak in één adem genoemd. Ze moeten samenwerken, elkaar steunen, aanvullen… Je zou het kunnen zien als een huwelijk. Toch is dat huwelijk niet altijd zo gelukkig. Hoe kun je dat verbeteren? Het is tijd voor wat relatietherapie!

trouwringen

7. Traffic vanaf dark social groeit, dat vraagt om strategie

Je kunt door de komst van dark social (content dat wordt gedeeld via privékanalen zoals WhatsApp) steeds minder goed meten wat er met je content gebeurt. En dat terwijl meetbaarheid een belangrijke pijler is voor je marketingstrategie! In dit artikel lees je hoe je in 6 stappen tot een eigen strategie komt om meer uit dark social te halen.

Dark social delen en likes.

8. Zo voldoet je website aan de toegankelijkheidseisen [stappenplan]

Vanaf 23 september moeten alle websites van Nederlandse overheidsinstanties aan de toegankelijkheidseisen voldoen. En op elke website moet een toegankelijkheidsverklaring staan. Werk aan de winkel dus!

werken laptop

9. Cookies & Tracking-ID’s verder aan banden gelegd: de impact voor marketeers

Chrome gaat third party tracking cookies blokkeren. Daarnaast maakt Apple tracking op iPhones opt-in. De gevolgen zijn groot: personaliseren, targeting en retargeting via advertenties moet anders. Wat is de impact voor marketeers? In dit artikel 10 vragen en antwoorden.

cookies en tracking-ID's

10. De must-reads van digital marketing, communicatie & social media

Op plek 10 als uitzondering 3 artikelen bij elkaar met dé must-reads op het gebied van:

Mijn collega’s en ik hebben de best gelezen en interessantste artikelen van de afgelopen maanden voor je op een rij gezet. Zo kun je opgefrist en scherp aan de eindsprint van 2020 beginnen.

summerreads social media ananassen

Ben je trouwens benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.