Content

10x populair: visuele Instagram-trends, online jaarverslagen & LinkedIn in 2020

0

Het was te verwachten: van de top 10 populairste artikelen van januari gaan er 8 over trends. Net zoals december was januari natuurlijk ook de maand van de trends, vooruitblikken en voorspellingen. Trends in online marketing, interne communicatie, overheidscommunicatie en meer.

1. LinkedIn in 2020: 6 trends & nieuwe functionaliteiten

Gaan influencers dit jaar ook LinkedIn veroveren? In 2019 hebben we de eerste influencercampagnes voorbij zien komen. Maar het mag volgens Sebastiaan Nagel en Judith Eversdijk nog wel wat professioneler. Influencer marketingcampagnes kun je niet zomaar van Instagram en Facebook kopiëren en plakken naar LinkedIn. Dit vereist een andere aanpak.

Over deze trend, nog 5 trends én 5 nieuwe functionaliteiten lees je meer in dit artikel over LinkedIn in 2020.

Afbeelding bij het artikel: LinkedIn in 2020: 6 trends & nieuwe functionaliteiten.

2. Dé online trends & ontwikkelingen voor 2020

Wat brengt 2020 voor digital marketing, online communicatie, social media en tech? Als redactie van Frankwatching zien wij natuurlijk ontzettend veel content en trends langskomen. Mijn collega Tineke Pauw heeft de opvallendste trends voor je op een rij gezet.

Denk bijvoorbeeld aan 10 online designtrends, 8 SEO-trends en 5 trends in e-commerce. Heb jij ook last van ‘bezorgschaamte’?

Afbeelding bij het artikel: Dé online trends & ontwikkelingen voor 2020.
3. Online leren in 2020: 6 trends

Elke dag worden op YouTube meer dan een miljard educatieve video’s bekeken, van make-uptutorials tot software-instructiefilmpjes en online colleges. We kunnen gewoon niet meer om video als leercomponent heen! Het is makkelijk, relatief goedkoop en je overal en op elk moment video’s kijken en maken. Video based learning is dan ook een van de trends in online leren voor 2020.

Denk daarnaast aan microlearning (kleine leereenheden en korte termijn leeractiviteiten), learning on-the-go via mobiel, immersive learning (methodes waarbij je leert door te ervaren), curation-based learning en self directed learning.

Afbeelding bij het artikel: Online leren in 2020: 6 trends.
4. Overheidscommunicatie in 2020: 7 trends om over na te denken

Wil je als overheid overgeleverd zijn aan de grillen van commerciële socialmedia-platforms? Hoe bewaak je de menselijke maat in chatbots? Door online mediamonitoring weten we beter wat er speelt in de samenleving. Maar weten we de juiste dingen van de juiste mensen? En stellen we wel genoeg vragen?

Renata Verloop stelt in ieder geval genoeg interessante vragen, en beantwoordt deze in haar artikel met 7 overheidstrends voor dit jaar.

Afbeelding bij het artikel: Overheidscommunicatie in 2020: 7 trends om over na te denken.
5. Tussen nu & 2030: dit zijn de grootste digitale veranderingen

Bart ter Steege kijkt iets verder dan naar alleen 2020. Ter viering van 20 jaar online hoogtepunten, dieptepunten en alles daar tussenin, blikt hij terug op de veranderingen die digitalisering en het internet teweeg hebben gebracht. Daarnaast kijkt hij vooruit naar wat de komende 10 jaar ons gaan brengen.

Afbeelding bij het artikel: Tussen nu & 2030: dit zijn de grootste digitale veranderingen.
6. Een redesign: hoe pak je dat aan? [case]

Het eerste niet-trendartikel in dit rijtje! Hoe pak je een redesign van je website aan? In dit artikel geeft Danny Oosterveer je een kijkje in de keuken bij het redesign van de website van een reisorganisatie. Van de rolverdeling en belangrijkste pijlers tot de resultaten en learnings. Een handig en uitgebreid artikel om erbij te pakken als je overweegt om je website eens flink aan te pakken.

Afbeelding bij het artikel: Een redesign: hoe pak je dat aan? [case].
7. Het jaarverslag online first: 7 steengoede voorbeelden

Waarom zou je je jaarverslag nog printen op A4-papier, laten kaften en vervolgens laten verstoffen in een kast? Er zijn inmiddels zo veel mogelijkheden voor een online jaarverslag. Denk aan animaties en video. En aan dwarsverbanden: onderwerpen kun je met elkaar verbinden tot een organisch geheel.

Bovendien scheelt online toch weer een paar bomen: lekker duurzaam. Ter inspiratie voor het nieuwe jaarverslag verzamelden Désirée Battjes en Beau van Essen een aantal steengoede voorbeelden. Mooie inspiratie voor jouw jaarverslag!

Afbeelding bij het artikel: Het jaarverslag online first: 7 steengoede voorbeelden.
8. Interne communicatie in 2020: dit zijn de trends

De millennials, generatie X en generatie Z bestormen de arbeidsmarkt. Daarnaast is onze manier van communiceren nog nooit zo hard veranderd als in de afgelopen 10 jaar. Dit vraagt om veranderingen in de interne communicatie. Want als we zo blijven communiceren als we nu doen, komt de informatie simpelweg niet meer aan of blijft het niet meer hangen.

Benieuwd naar hoe jij dit kunt verbeteren binnen jouw organisatie? Lees dan dit artikel met 5 herkenbare trends.

Afbeelding bij het artikel: Interne communicatie in 2020: dit zijn de trends.
9. 6 visuele trends op Instagram voor 2020

Welke trends gaan we dit jaar op Instagram tegenkomen? We gaan bijvoorbeeld van een uiterst geregisseerd beeld, waarin compositie, belichting en kleurgebruik perfect gestileerd zijn, naar meer spontaan geschoten beelden. Althans, zo laten we het lijken.

Daarnaast gaan we steeds vaker kwetsbare zelfportretten zien, komt de retro-stijl weer terug en wint IGTV aan populariteit. Ondanks dat de opvallende oranje IGTV-knop laatst door Instagram is verwijderd.

Afbeelding bij het artikel: 6 visuele trends op Instagram voor 2020.
10. Online marketing: een terugblik & de trends voor 2020

En last but not least: de online markting-trends! Zoals hij ook in de afgelopen tien jaar deed, blikt Joris Toonders terug op de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar en deelt hij zijn visie op de belangrijkste online marketingtrends voor het komende jaar.

Hierin doet hij onder andere de mooie uitspraak:

Het enige dat niet verandert, is dat alles continu blijft veranderen.

Afbeelding bij het artikel: Online marketing: een terugblik & de trends voor 2020.

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.