Social media

Welk socialmedia-platform past het beste bij jouw strategie? [infographic]

0

Facebook, Snapchat, Instagram, YouTube, LinkedIn, Pinterest… Als organisatie heb je veel keuze om één of meerdere platformen te gebruiken als communicatiemiddel. Je zet vaak zoveel mogelijk socialmediakanalen in om je doelgroep te bereiken. Maar de kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welk platform kun je het beste kiezen?

Doordachte keuze

De keuze voor een socialmedia-platform moet je niet laten afhangen van wat op dat moment het populairste platform is. Je moet de keuze baseren op jouw socialmedia-strategie, waarin je onder meer beschrijft wat je online wil bereiken. Denk aan:

  • Het vergroten van de naamsbekendheid.
  • Monitoren voor vragen en klachten.
  • Meer interactie met je doelgroep(en).
  • Het genereren van meer verkeer naar je website.

Om het juiste platform te kunnen kiezen, is het belangrijk om je doelgroep goed te kennen. Denk aan interesses, wat zij van je verwachten, maar ook op welke kanalen zij actief zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Facebook, omdat dit het grootste platform van dit moment is, maar als jouw doelgroep zich daar nauwelijks op bevindt is het zonde van je tijd.

5 socialmedia-platformen met elkaar vergeleken

De onderstaande infographic van Constant Contact helpt je op weg. Zij hebben vijf socialmedia-platformen (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest) op een rij gezet met bijbehorende informatie.

Daarnaast vind je een korte uitleg voor welke doeleinden je het platform het beste kunt gebruiken, en voor welke sector dit een goede keuze is. Helaas richten de makers zich alleen op de vijf genoemde socialmedia-platformen. Wellicht komen zij nog met een vervolg op deze visual waarin een overzicht staat van andere platformen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest of Instagram? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.