Social media

Social media & video: de impact in beeld [infographic]

0

Op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn… Tegenwoordig is videocontent niet meer alleen weggelegd voor het platform YouTube. Een aantal minuten scrollen op je tijdlijn en de kans is groot dat je meerdere video’s tegenkomt. Logisch, want in tegenstelling tot alleen een tekstbericht of een foto zijn berichten die een video bevatten krachtiger, trekken eerder de aandacht van je doelgroep en houdt de focus van de kijker langer vast.

Meer impact online

Video’s op social media heb je in verschillende vormen en maten. Het kan een promotiefilmpje zijn van een bedrijf of een nieuw product, een demo of een live vraag-en-antwoord-sessie. Wanneer je als ondernemer of marketeer aan de slag gaat met video, geef je je organisatie of merk meer een gezicht. Je boodschap wordt persoonlijker en je kunt in korte tijd een groot publiek bereiken. Zeker in deze tijd waarin aankopen veel vaker online plaatsvinden. En tegenwoordig heb je er niet veel voor nodig: met je smartphone kun je al aan de slag.

Impact van social video op consumenten

Maar hoe groot is de invloed van video op social media op het consumentengedrag? Op deze vraag wilde Animoto antwoord hebben. Zij verrichtten onderzoek onder 580 Amerikaanse consumenten naar hoe zij communiceren met bedrijven en wat hen over de streep trekt om over te gaan tot een aankoop. Een samenvatting van de resultaten hebben zij verwerkt in de onderstaande infographic. Ondanks dat de cijfers gebaseerd zijn op het consumentengedrag van Amerikanen, maakt het de visual niet minder interessant voor Nederlandse ondernemers en marketeers.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat consumenten de voorkeur geven aan video boven een tekstbericht of foto’s om meer te weten te komen over een nieuw product of dienst. De populairste platformen waar consumenten hun informatie vandaan halen zijn Facebook, Instagram en YouTube. 93 procent van de ondervraagden geeft aan dat een video heel nuttig is in het aankoopproces. Bijna driekwart geeft aan een aankoop te hebben verricht nadat zij een video hebben gezien over het product, dienst of merk op social media.

Nieuwsgierig naar de overige resultaten van het onderzoek? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Naast de feiten en cijfers bevat de visual ook een aantal tips om zelf goede video’s te ontwikkelen. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic over de impact van video op jouw socialmediakanalen.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.