Social media

Starten met Pinterest: een handige gids [infographic]

0

Pinterest is een socialmediaplatform waarover je niet zoveel hoort. Het is een meer platform voor een specifieke doelgroep, maar dat maakt de site niet minder interessant voor marketeers. Want wist je dat Pinterest meer is dan een online prikbord en kansen biedt om meer verkeer naar je website of webshop te krijgen?

Waarom is Pinterest interessant?

Bij Pinterest denk je direct aan het verzamelen van mooie plaatjes, verdeeld op borden. Recepten, vakanties, interieur, auto’s, fotografie… Noem een categorie en je gaat er honderd procent zeker iets over vinden op het platform. Maar waarom is het interessant om als ondernemer actief te zijn op het platform?

Pinterest is een visuele zoekmachine waarop je van alles kunt vinden. Uiteraard is dit in de vorm van visuele content, maar achter die content schuilen vaak links naar de bron waarop het beeld staat. Een goede manier om meer verkeer naar je website te genereren en hoger in de resultaten van Google te belanden. Naast meer traffic naar je website of webshop, vergroot je je naamsbekendheid.

Hoe populair is Pinterest?

Pinterest is dus zeker interessant om als marketeer in te verdiepen. Want wist je dat het platform ontzettend populair is? Als dit voor jou nog niet duidelijk was, dan is de onderstaande infographic van Vizion Online erg interessant. Uit de visual blijkt dat bijna driekwart van de gebruikers vrouw is en twee derde tussen 18 en 49 jaar is. Gemiddeld wordt maandelijks zo’n 2 miljard zoekopdrachten uitgevoerd op de website. Meer dan de helft van de geplaatst links (pins) gaan over merken en producten. Vooral de categorie ‘eten en drinken’ is populair.

Tips om Pinterest optimaal in te zetten

Wil je aan de slag gaan met Pinterest als marketingmiddel? Dan vind je in deze infographic acht tips om succesvol van start te gaan. Denk aan het aanmaken van een zakelijk profiel, zodat je over meer functionaliteiten beschikt, en het inrichten van je profiel. Maar ook hoe je kunt zorgen dat jouw content zonder problemen geplaatst en gedeeld kan worden op het platform.

Wil je meer feiten en cijfers lezen over dit kansrijke socialmediaplatform? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Aan de slag met Pinterest: een handige startersgids [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.