Social media

Voorkom deze 12 veelgemaakte fouten op social media [infographic]

0

Het klinkt simpel. Je maakt een account aan op Facebook, Instagram, LinkedIn of een ander socialmediaplatform. Enthousiast ga je aan de slag. Je deelt het laatste nieuws over je bedrijf, geeft een sneak preview van je nieuwste product… Je doet er alles aan om te zorgen dat het aantal likes en volgers stijgen. Maar al je inspanningen hebben weinig effect en het lijkt lastiger dan je had bedacht. Hoe dat kan? Misschien maak je een van deze veelgemaakte fouten op social media.

Zorg voor een goede basis…

Socialmediakanalen zijn krachtige marketingmiddelen voor de promotie van je bedrijf, je producten of diensten en het contact met je doelgroep. Mits je het op een goede manier inzet. Aan de basis ligt een socialmediaplan en -strategie waarin je kijkt met welk doel en voor wie je social media inzet. Zonder een strategie blijft het vaak bij leuke berichten die weinig opleveren.

…en vermijd deze veelgemaakte fouten

Als de basis helder en duidelijk is, kun je aan de slag. En daarbij zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Red Website Design heeft 12 veelgemaakte fouten op social media visueel voor je op een rij gezet in de onderstaande infographic. Of je een starter bent of al enige jaren actief, het kan geen kwaad om dit overzicht af en toe te raadplegen om te kijken of je op de goede weg bent. Zie het als een spiegel die je jezelf voorhoudt om ‘blunders’ te voorkomen, zoals berichten plaatsen die vol met spellingsfouten zitten of niet reageren op vragen van volgers. Of te veel gebruikmaken van hashtags, je accounts inzetten als zendkanaal of het niet zorgen van een mix van verschillende content, zoals video’s en infographics.

Ben je nieuwsgierig naar alle 12 veelgemaakte fouten bij het inzetten van social media voor jouw bedrijf of merk? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic 12 veelgemaakte fouten op social media

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.