Contentmarketing

Waarom infographics werken voor je contentmarketingstrategie [infographic]

0

Infographics. Je hebt ze in vele vormen en maten. Maak jij er gebruik van voor jouw bedrijf, product of dienst? Ze zijn om meerdere redenen interessant om in te zetten voor contentmarketing. Ik deel een infographic met je waarin 10 redenen staan waarom jij als ondernemer of marketeer er gebruik van zou kunnen maken.

Infographics zijn een mooie toevoeging op je website om een bepaald onderwerp uit te lichten en om te delen via social media. Ze kunnen net dat extra zetje geven om een boodschap goed over te brengen, wat bijvoorbeeld met tekst lastig is. Ook voor complexe data is het een goede optie om feiten en cijfers op een aantrekkelijke manier visueel over te brengen, zodat het eerder bekeken wordt. In een oogopslag ziet de lezer de informatie die belangrijk is. Infographics kunnen over verschillende onderwerpen gaan. Dat laten we al ruim 10 jaar zien in de serie Infographic Day.

10x waarom infographics werken voor je contentstrategie

De redenen om infographics in te zetten kunnen verschillend zijn. Dat laat de onderstaande infographic van Red Website Design zien. Ze noemen 10 redenen waarom je gebruik zou moeten maken van infographics. Ook geven ze tips voor als je ermee aan de slag wil.

Uiteraard geldt dat de ene visual beter scoort dan de ander. Maar een goede infographic kan je contentbereik enorm verhogen als deze relevant is voor jouw doelgroep. Ook helpen ze om je boodschap of je verhaal over te brengen aan je doelgroep. Een complexe boodschap kan in een oogopslag duidelijk zijn. Infographics zijn een handig en makkelijk te delen via social media of een mailing. En dat is tegelijk goed voor je ranking in de resultaten van zoekmachines. En een goede visual kan positief werken voor de geloofwaardigheid van jouw merk of organisatie.

Nieuwsgierig naar alle 10 redenen waarom je infographics een kans zou moeten geven? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

10x waarom infographics werken voor je contentmarketingstrategie.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.