Contentmarketing

Contentmarketing: 10 cijfers & feiten op een rij [infographic]

0

Content krijgt een steeds prominentere plek in de marketing van bedrijven. Het is een effectieve manier om het verhaal van jouw merk over te brengen bij de doelgroep. Of het nu een blog op je website is, een Facebookbericht of een korte video die je op je YouTube-kanaal plaatst. Maar hoe staat het ervoor met dit vakgebied? Met deze infographic krijg je een overzicht van de balangrijkste statistieken.

Contentmarketing wordt door bedrijven en merken voor verschillende doeleinden ingezet. Bijvoorbeeld voor het vergroten van je naamsbekendheid, om meer verkeer naar je website of webshop te krijgen, het genereren van meer leads of het opbouwen van een autoriteitspositie binnen je branche.

Waarom is contentmarketing belangrijk?

Om het belang en de waarde van contentmarketing op een rij te hebben, heeft Oberlo feiten en cijfers verzameld naar hoe het door bedrijven en merken wordt ingezet. De cijfers hebben ze visueel weergegeven in de onderstaande infographic en zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Zo geeft 96% van de marketeers aan dat contentmarketing zeer effectief voor hun merk of bedrijf is geweest. En dat gaat verder dan af en toe een nieuwsbericht op je website of een Facebook- of LinkedIn-update te plaatsen. Je moet een doordachte strategie opstellen om er succes van te hebben.

En je moet kunnen meten of je doelstellingen worden behaald. Want zonder het opstellen van doelen is een strategie niet compleet. Dat blijkt ook uit de onderstaande visual: 88% van de markteers geeft aan succes te hebben met het behalen van hun doelen om meer merkbekendheid en vertrouwen te creëren.

Cijfers over het belang van contentmarketing

Nieuwsgierig naar de andere cijfers over het belang van contentmarketing voor jouw onderneming? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.