Content

Het belang van visuele content in 20 weetjes [infographic]

0

Je krijgt een mooie fotorapportage en een uitgebreid artikel voorgeschoteld. Zeg eens eerlijk, waar kijk jij sneller naar? Hoogstwaarschijnlijk valt jouw oog eerder op de foto’s dan op de tekst. Visuele content staat de laatste jaren steeds hoger op de agenda. Een mooi moment om eens dieper in te gaan op het effect van deze vorm van content.

Een blik op een website, in een brochure of op straat: visuele content kom je overal tegen. Het geeft je boodschap kracht en maakt het een stuk aantrekkelijker om te bekijken. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat met het gebruik van een afbeelding, foto, infographic of video mensen getriggerd worden en een boodschap beter en langer blijft hangen dan wanneer je alleen tekst bekijkt. En mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan word je dat waarschijnlijk wel met de onderstaande infographic van CrowdRiff. Dit bedrijf verzamelde feiten en cijfers over het gebruik en de kracht van visuele content.

Informatie sneller verwerkt

Zo blijkt dat slechts 10% van de informatie na 3 dagen nog wordt onthouden. Als de informatie is gekoppeld aan een relevante afbeelding, stijgt dit percentage naar 65%. Niet zo vreemd, want een ander feitje dat genoemd wordt in de visual is dat 90% van de informatie die naar de hersenen wordt verstuurd, visueel is.

Afbeeldingen belangrijker dan reviews

Wist je dat de helft van de consumenten (53%) afbeeldingen belangrijker vindt dan reviews of ratings van andere klanten? En dat 63% van de consumenten vindt dat goede afbeeldingen belangrijker zijn dan productomschrijvingen? Zelfs op een menukaart is het belangrijk om visuele content te plaatsen. Een foto naast een gerecht zorgt voor 30% meer bestellingen.

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over het gebruik van visuele content? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic over visuele content.Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.