Content

Van idee naar publicatie: tips voor contentcreatie [infographic]

0

Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor het creëren van content? Het kan een lastige opgave voor je zijn om iets nieuws te bedenken of tijd vrij te maken om eraan te werken. Misschien vind je het zo lastig omdat je niet weet waar je moet beginnen of zie je de noodzaak er niet zo van in (dat is toch meer iets voor grote bedrijven en marketingafdelingen?). Maar ook voor kleine organisaties is contentcreatie waardevol. In dit artikel vind je tips om van het bedenken van een goed idee naar publicatie te komen.

Voorkom losse flodders

De nieuwspagina op je website is al een paar maanden niet geüpdatet, je Facebookpagina is aan het verstoffen en je nieuwsbrief die je de eerste maanden trouw maandelijks hebt verstuurd, is nu in een winterslaap beland. Met de hectiek van de dag liggen de prioriteiten gauw ergens anders. Want een artikel schrijven op je website heeft niet de hoogste prioriteit en het schiet er dan wel eens bij in, toch? Je schrijft vluchtig een paar zinnen en publiceert die op je Facebookpagina, zo weer even gered.

Maar met losse flodders maak je geen verschil! Het belangrijkste is een goede basis te hebben met een contentstrategie waarmee je de aandacht van mensen trekt, je naamsbekendheid vergroot, je expertise laat zien, meer orders binnenhaalt en vul het zelf verder maar in. Kijk wie je doelgroep is, welke middelen het beste passen en wat je doelstellingen zijn.

Aan de slag

Om je op weg te helpen heeft Matthew Bulat de onderstaande infographic ontwikkeld waarin ze tips delen voor het creëren van nieuwe content. Denk aan een zoekwoordenonderzoek waarmee je erachter komt welke woorden je zeker moet verwerken in je content, zodat jouw artikel, bericht of andere uiting beter gevonden wordt. Maar ook het evalueren van geplaatste content, zodat je erachter komt wat het oplevert.

Nieuwsgierig naar alle tips om jouw content een boost te geven? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.