Social media

Nieuwe social app SLAY verovert de harten van tieners

0

Er is een nieuwe hype in app-land: SLAY. Met deze socialmedia-app kunnen tieners elkaar anoniem complimentjes geven. Of zoals ze het zelf omschrijven: ‘SLAY is de app voor alleen positieve vibes’.

Het is een simpel maar effectief concept. Klasgenoten downloaden de app, en kunnen vervolgens vragen over elkaar beantwoorden. Zoals hieronder bijvoorbeeld in het screenshot: ‘With whom do you get in everywhere?’ of ‘I have a secret crush on…’. De persoon die wordt gekozen krijgt daar, anoniem, een seintje van. ‘Een jongen uit je klas heeft een oogje op je.’

Screenshot van de app Slay.

Screenshot van Slay.cool.

Speciaal voor tieners

Je komt de app alleen in als je in de juiste doelgroep valt: je moet een middelbare scholier zijn. Ooit begon Facebook ook met deze criteria, en moet je nou eens kijken. 👀

De positieve vibe die SLAY meebrengt, is een frisse wind tussen de bekende socials. Het klinkt als het perfecte concept voor deze doelgroep. Wie wil er nou niet weten wie er stiekem een oogje op je heeft? En een anoniem online complimentje is sneller gegeven dan ‘in het echt’. Maar ik zie ook wel een paar beren op de weg:

  • Hoe lang blijft het beantwoorden van deze vragen leuk? Je zou zeggen dat de nieuwigheid er snel vanaf is.
  • Wat gebeurt er met leerlingen die nooit worden gekozen als antwoord op een vraag? Het verschil in populariteit tussen leerlingen wordt op deze manier nog beter zichtbaar.
  • Momenteel verdienen de app-ontwikkelaars nog geen geld aan deze app, maar wat als ze dit wel gaan doen?
Screenshot van de app in de Google Store.

Screenshot van Google Play.

Oprichters & investeringen

De app is ontwikkeld door een start-up uit Berlijn en momenteel te gebruiken in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland. Accel heeft vorige week laten weten dat ze 2.5 miljoen euro investeren in de app. En naast Accel zijn er nog een aantal andere bekende spelers met een vinger in de pap, waaronder Harry Stebbing (20VC), Ilkka Paananen (Supercell), Scott Belsky (Behance) en Alex Pall (The Chainsmokers).

We’re extremely impressed by the SLAY app, both in its immediate popularity among teenagers and the team’s positive goal of improving teenage mental health in the digital world. Already, the SLAY team has seen almost half its active users use it every school day. – Julien Bek van Accel

De app, met inmiddels al 250.000 actieve gebruikers, is nog niet te downloaden in Nederland, maar je kunt ‘m al wel opzoeken voor Android en iOS. Als de huidige groei door blijft zetten, zal het niet lang duren voordat SLAY ook op de Nederlandse middelbare scholen in de rondte gaat.

In de Duitse App Store heeft de ontwikkelaar er nog een mooie leus bij gezet (in het Duits): ‘Kleine reminder: wees aardig voor elkaar, volg je dromen en drink voldoende water.’