Social media

Meer bereik met je LinkedIn-berichten: tips & tricks [infographic]

0

Als contentmedewerker, marketeer, socialmedia-beheerder of welke rol je hebt, wil je met je content zoveel mogelijk online bereiken. Dat geldt ook op LinkedIn. Een bericht dat nauwelijks wordt gelezen is niet effectief om bij te dragen aan je doelstellingen en strategie. Maar wat zijn beste manieren om je bereik te vergroten? We sluiten deze feestmaand voor LinkedIn (het platform werd namelijk 20!) af met tips en tricks om een effectieve LinkedIn-post te maken.

Praktische adviezen

Met zo’n 900 miljoen gebruikers is LinkedIn een interessant socialmedia-platform om je doelgroep te bereiken (mits deze daarop actief is) en je boodschap over te brengen. En dan doe je er natuurlijk alles aan om te zorgen dat jouw berichten onder de aandacht komen bij zoveel mogelijk mensen. En dat is nog niet zo simpel.

Creativity and Innovation Network helpt je op weg met tips en tricks die zij delen in de onderstaande infographic (gebaseerd op onderzoek van Richard van der Blom en Just Connecting in november 2022). Het zijn praktische adviezen die jij direct kunt toepassen. Natuurlijk is het kijken welke adviezen het beste voor jou werken en uitproberen wat wel en niet effectief voor jouw organisatie is.

Noot van de redactie, 5 juli 2023: de gegevens in de onderstaande infographic zijn inmiddels niet meer up-to-date. Hier vind je een aangepaste versie met de juiste informatie.

Regelmaat loont

Wist je bijvoorbeeld dat het loont om per week zo’n 1 tot 3 berichten te publiceren? Zorg er ieder geval voor dat er minimaal 18 uur tussen de berichten zit. En door de weeks zijn de meeste gebruikers het meest actief in de ochtend en in het weekend juist vanaf de middag. Maar test of dit ook voor jouw doelgroep geldt. Ook het gebruik van hashtags helpt om je berichten meer te bereiken; zorg dat je berichten 2 tot 6 hashtags bevat. En zorg dat je niet alleen tekstberichten plaatst. Met een bericht dat een pdf bevat, bereik je meer dan alleen tekst.

Nieuwsgierig naar alle tips en tricks om je LinkedIn-berichten naar een hoger niveau te tillen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

LinkedIn-berichten infographic door Creativity and Innovation Network.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.