Content

12 video-ideeën die jouw volgers blijven boeien [infographic]

0

Video blijft nog steeds een populaire en interessante contentvorm om in te zetten voor marketingdoeleinden. En tegenwoordig is het makkelijk om een video te creëren en daarmee een groot bereik te krijgen, ook al heb je weinig technische kennis of geen groot budget.

Kijken, kijken, kijken…

YouTube, Instagram Stories, Instagram Reels, Facebook, TikTok… we kijken met z’n allen massaal naar video online. In de infographic die ik in 2022 deelde kon je zien dat we in 1 minuut zo’n 1 miljoen uur spenderen aan streamen van video’s en dat we zo’n 500 uur video-content uploaden op YouTube. En dat zijn niet alleen de grappige filmpjes die je vrienden online met je delen. Ook bedrijven zetten video steeds vaker in om hun doelgroep te bereiken en hun boodschap over te brengen. En het werkt voor ieder platform: of het nou op een landingspagina op je website is, bij een nieuws- of blogbericht, een Facebookcampagne of in een mailing naar je klanten.

12 mogelijkheden van video

De mogelijkheden van video zijn enorm, zowel voor B2C als B2B. En ook de doeleinden; of je het inzet om je naamsbekendheid te vergroten, het opbouwen van vertrouwen bij volgers of je nieuwste product of dienst onder de aandacht brengen. De ideeën zijn ook eindeloos. Maar mocht je het even niet weten, dan kan de onderstaande infographic van Brafton je op weg helpen. In deze visual delen zij 12 verschillende ideeën om video in te zetten als marketingmiddel die niet gaan vervelen bij jouw doelgroep.

Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke vlogs waarmee je een kijkje achter de schermen geeft en je bedrijf een gezicht geeft door medewerkers aan het woord te laten. Ook helpt een explainer-video om je klanten op weg te helpen hoe ze jouw product of dienst zouden kunnen gebruiken. Of maak stories op social media, zoals Instagram, waarmee je in een aantal seconden jouw volgers een kijkje geeft tijdens bijvoorbeeld een live event.

Nieuwsgierig naar alle 12 video-ideeën die jij zou kunnen inzetten voor je onderneming? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic video ideeën bron Brafton

 

Wat zijn jouw ervaringen met B2B-video’s? Zijn er dingen die je meeneemt uit de infographic of heb je al leuke en goede ervaringen met deze video-ideeën? Laat het weten in de reacties.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.