Content

Een duik in de B&B Vol Liefde-hype (inhakers & meer) ❤️

0

Geen B&B Vol Liefde-fan? Dan dacht je waarschijnlijk bij het zien van dit artikel: ik kom hier aan, en ik ben meteen helemaal niet blij*. Wel een fan? Lees dan vooral verder.

De laatste afleveringen én de reünie van B&B Vol Liefde zijn inmiddels op televisie en Videoland verschenen. Hoog tijd dus om terug te blikken op de dingen die er rondom het programma zijn ontstaan bij merken en op de werkvloer.

*voor de niet-kijkers, die zin slaat op onderstaand fragment, waarbij B&B-houder Petri thuiskomt en niet blij is met de manier waarop vrijgezel Hans haar laurierboom heeft bijgeknipt.

Accepteer cookies

Inhakers

(Content)marketeers haken maar wat graag in op de meest spraakmakende momenten uit B&B Vol Liefde. Slim, want er kijken ontzettend veel mensen naar. Ik heb een paar leuke voorbeelden voor je op een rij gezet.

Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds had al leuke inhakers op de verandering van het logo van Twitter (X) en de situatie rondom VanMoof (zie hier), maar ook op B&B Vol Liefde spelen ze graag in.

Dit seizoen zit vol met honden, maar er komt ook een opvallende witte pauw voorbij die een inmiddels vertrouwd geluid voor kijkers maakt. Bij zo ongeveer elk shot waar Walter in voor komt, hoor je de pauw namelijk minstens één keer.

B&B vol liefde inhaker Wereld Natuur Fonds

Claudia (deelnemer die bij Walter en de witte pauw vertoefde) reageert zelf onder de post: “Jaaaaa mijn allergrootste vriend, heb zelfs een veer gekregen.” Waarop WWF weer reageert: “We krijgen hier heel veel positieve energie van Claudia!”

Niet iedereen begrijpt de inhaker. Logisch ook, als je het programma niet kent. Dat zie je duidelijk aan deze reactie: “Hoezo zeldzaam? Een van onze buren heeft er een aantal rondlopen. Ook blauwe en bonte. Gelukkig woon ik er net ver genoeg vandaan om dat gekrijs niet te horen.”

Jasper Schilder & The Best Social Media

Jasper Schilder, een koning in inhakers en grappen op social media, stelde voor om een collab post maken met zijn oud-collega’s van The Best Social Media. Daar rolde een Instagram-post uit met fictieve Tinder-profielen van de vrijgezellen van B&B Vol Liefde.B&B vol liefde inhaker Jasper Schilder The Best Social Media

Geen slechte keuze, want Diederik Broekhuizen (oprichter van The Best Social) deelde op LinkedIn: ‘Wat krijg je dan? Een hoop lol, maar vooral cijfers die we zelf ook niet hadden voorspeld. Met +80k likes, 17.000 comments, meer dan 2 miljoen unieke bereikte accounts. In andere woorden: een collab vol liefde. Ook kreeg Sarcasper er 6.000 nieuwe volgers bij en TBSM ook maar liefst 2.000.”

Wow, wat een goede inhaker wel niet kan doen!

LinkedIn-post

De post werd ook gedeeld door anderen, en zelfs dat kan je een hoop opleveren. The Best Social had de post zelf niet op LinkedIn gedeeld. Voor Anniek een mooie kans: één LinkedIn-post over B&B Vol Liefde (met credits naar Jasper) en je harkt zomaar meer dan 1.500 likes binnen. Anniek Rinkes liet in een volgende post nog weten dat ze er heel wat volgers bij heeft gekregen.

Bram Krikke & Schiphol

Iedereen weet dat Walter en (vooral) zijn eerste 2 gasten gek zijn op dansen, of het nou tantrisch is of niet. Bram Krikke speelde daarop in, met the one and only ‘spiruwele’ Claudia herself!

@bramkriktok

Sinds B&B Vol Liefde is mijn leven drastisch veranderd ? #bbvolliefde #claudia #walter #bramkriktok

? origineel geluid – Bram Krikke

Accepteer cookies

…En daar speelde Schiphol vorige week dan ook weer op in. Als Walter dan toch op het vliegveld is. 😉

@schipholairport

Volgende keer met z’n vieren dansen? @Bram Krikke @claudiahermsen #schiphol #bbvolliefde #bbvolliefde2023 #benbvolliefde

? origineel geluid – Bram Krikke

Accepteer cookies

Bol.com

De (Instagram)posts van bol.com zijn sowieso om van te smullen. Het bizarre en ongemakkelijke fragment waarin Walter over zijn verkoudheid begint als Ingrid hem naar zijn gevoelens voor haar vraagt, is voor bol.com dan ook voer voor een goede inhaker.bol.com inhaker B&B Vol Liefde

Een leuke manier van inhaken op een actueel onderwerp. En zelfs als je B&B niet kijkt, herken je dit fragment misschien:

Accepteer cookies

De Speld

‘Nederland is één lyrische collectieve praatgroep geworden over het programma, maar gelukkig stuitten wij op een aantal ongefilterde Tripadvisor-reviews.’ schrijft De Speld. En zoals je van De Speld kunt verwachten, gaat het hier om fictieve reviews van de deelnemers.

Zelfs zonder foto en naam had je waarschijnlijk geweten bij welke deelnemers de reviews hoorden. 

Inhaken in een reactie

Ik keek of Hema toevallig een leuke inhaker had op het programma, en kwam een reactie tegen op een baby sweatbroek van de Hema. Zelfs in reviews haken mensen dus in op het programma. Dat laat maar weer zien hoe populair het is. recensie product Hema

Spiritueel thema

Het internet ontplofte de afgelopen weken niet alleen van de inhakers en grappige fragmenten uit de serie, ook offline werkt de hype door. Zo merken tantradocenten in Utrecht dat hun workshops steeds populairder zijn sinds het programma weer is begonnen. De spirituele rode lijn van dit seizoen heeft op die tak van sport dus een positieve invloed. Laten we hopen dat de deelnemers in het volgende seizoen een enorme interesse hebben in marketing & communicatie.

De invloed van B&B Vol Liefde

Persoonlijk vind ik het super leuk om te zien hoeveel invloed het programma heeft. Of je het nu kijkt of niet, het is een soort algemeen begrip geworden. Merken durven erop in te spelen (daar is de populariteit van het programma groot genoeg voor), talkshows en nieuwssites gaan er gretig op in en organisaties (die iets met spiritualiteit doen) kunnen er zelfs baat bij hebben. 

Ook voor de B&B-eigenaren zelf heeft het geen windeieren gelegd. Zo wordt Debbie overspoeld met boekingen. Ze ontvangt honderden aanvragen voor een nachtje in haar kleurrijke B&B in Spanje.

Interne communicatie

Hoe gek het ook klinkt, het lijkt er zelfs op dat het programma collega’s dichterbij elkaar brengt. Er ontstaat een gedeelde interesse op de werkvloer. Bij Frankwatching merk je dit echt. Bij het koffiezetapparaat, tijdens de lunchpauze: lekker even bijpraten over B&B Vol Liefde en wat voor raars Leendert nou weer heeft gezegd. Dat brengt iets positiefs met zich mee. Zelfs op Slack is het bij ons een dingetje: Intern Slack-bericht over b&b vol liefde

Minder leuk als je het niet kijkt natuurlijk. 😉

Bonus: B&B-uitspraken die je ook op de werkvloer kunt doen (of denken)

Het enthousiasme gaat zelfs zo ver, dat er af en toe een B&B-uitspraak terugkomt op de werkvloer. Misschien is dat wel herkenbaar?

Daarom, speciaal voor de échte liefhebbers (en neem dit met een grote korrel zout): B&B-uitspraken die je in bepaalde situaties ook kunt gebruiken op de werkvloer:

  • “Oh relaxed, super nice, heeeel chill”: als de meeting van een uur na een half uur al afgelopen is.
  • “Heel stoked, sick”: als er taart is op kantoor.
  • “Janoudavindikhelemaaluhhhprimajajaja niksmismee eigenlijk -en meer onverstaanbaar gebrabbel-”: wanneer je niet zo goed weet wat je moet zeggen tijdens een meeting, maar tóch iets wil inbrengen.
  • “Ik kom hier aan en ik ben meteen helemaal niet blij”: als je terugkomt van je vakantie en je hebt 100 ongeopende mailtjes.
  • “Het is helemaal niet wat mijn bedoeling was, en daar baal ik echt heel erg van”: als je tegen iemand zegt: ‘is goed, plan maar wat in’ en ze plannen een meeting in op maandag om half 9.
  • “Ik voel fuck you, ik voel pissig, ik voel boosheid”: wanneer de techniek het weer eens af laat weten tijdens een online meeting.
  • “Two berenhap satesos, two frikandel en one frikandel spesjel”: tijdens de domibo of vrijmibo.
  • “Vind je het goed als ik morgen antwoord? Want ik zit nu best wel met m’n verkoudheid”: als je eigenlijk geen idee hebt wat je moet antwoorden op een ingewikkelde vraag en hoopt dat iemand die vergeet.

Weet jij er nog meer? Leuk! Deel ze hieronder, want daar kunnen we vast allemaal plezier uithalen. Adios amigo!

@rtl.nl

Adios! Denk jij dat Thalia nog terugkomt? #BenBVolLiefde

? original sound – RTL

Accepteer cookies