Customer experience

10 redenen waarom je websitebezoekers vertrekken [infographic]

0

Je website is het visitekaartje van jouw bedrijf of merk. Je doet er dan ook alles aan om te zorgen dat bezoekers de weg vinden en overgaan tot actie. Of dat nu het kopen van een product is, het inschrijven voor een training of een e-book aanvragen, je wil jouw doel behalen. Maar wat als je een van deze doelen niet haalt en je bezoekers niet overgaan tot actie maar weggaan?

Kritische blik

Hoe mooi en gelikt je website ook is, het is balen als de statistieken van je site iets anders laten zien dan dat je voor ogen hebt. Heb je wel eens kritisch naar je eigen site gekeken om erachter te komen waar dit aan ligt? Misschien helpt de onderstaande infographic van Red Website Design. Zij hebben 10 mogelijke redenen verzameld waarom bezoekers geen interesse hebben, niet overgaan tot actie, maar juist een website links laten liggen.

Aantrekkelijk(e) design en content

Het kan geen kwaad om eens een spiegel voor te houden en naar je eigen website te kijken of het mogelijk aan een van deze factoren ligt. Waar moet je aan denken? Het meest in het oog springend is het design van je website, het oog wil namelijk ook wat. Zorg voor een professionele uitstraling die in balans is; niet te druk en niet te minimalistisch.

Kijk ook kritisch naar je teksten. Schrijf waardevolle content die voor de bezoeker makkelijk te lezen en scannen is. Maar ook aantrekkelijke content voor de bezoeker. Op die manier kun je klanten aan je product of dienst verbinden, zodat ze overgaan tot actie.

Let ook op de kleintjes

Maar het kunnen ook in kleine (simpele) zaken zijn waarom bezoekers zich ergeren aan je website. Denk bijvoorbeeld aan video’s die automatisch afspelen wanneer de bezoeker op een pagina komt. Of het ontbreken van call-to-action-buttons waarmee je juist de aandacht moet trekken van de bezoeker. Zo laten ze zich overtuigen om een bepaalde actie te ondernemen.

Nieuwsgierig naar de 10 redenen waarom bezoekers vertrekken van jouw website? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.