Content

Verras je valentijn met AI-content: 4 leuke tools

0

Ieder jaar proberen bedrijven de opening van onze portemonnee weer te vinden rondom Valentijnsdag. De ene na de andere campagne of ludieke actie vliegt je om de oren. Van korting op een etentje voor 2 tot bloemen met gratis bezorging bij je geliefde op kantoor. What’s new? AI! Dit jaar hebben we 4 AI-campagnes gespot rondom Valentijnsdag. Welke ga jij testen?

1. sChatGPT: liefde op het eerste bericht

Ja, je leest het goed: ChatGPT met een s ervoor. Goed bedacht! Deze chatbot is volgens Hugo van den Hurk van creative agency Everybody Likes Penguins in het leven geroepen voor iedereen die behoefte heeft aan wat extra liefde, of als je jouw babbelskills wil oefenen voor de ware. “Een schat van een chatbot, die een luisterend oor biedt, complimenten geeft en ontworpen is om een glimlach te bezorgen.” Dat laatste klopt zeker. 😄 Deze chatbot heeft humor én is gevat!

sChatGPT valentijn campagne

“We begrijpen dat echte liefde niet door AI kan worden vervangen, maar het kan wel het vertrouwen geven om de liefde in de echte wereld te vinden”, aldus Hugo van den Hurk. Mooi gezegd, Hugo. 🙂

2. Een ‘Snelle’ gepersonaliseerde serenade

Ook Milka kwam in de lucht met een leuke AI-campagne, in samenwerking met singer-songrapper Snelle. Met een combinatie van jouw tekstuele input, Snelle’s rapskills en artificial intelligence, creëer je binnen enkele seconden een gepersonaliseerde rap voor jouw geliefde. Je moet hiervoor natuurlijk wel eerst een QR-code hebben die op je aangekochte Milka-reep staat.

Accepteer cookies

Singer-songrapper Snelle: “Het creëren van deze campagne was fantastisch. Een compleet andere manier om met mijn vak bezig te zijn. Ik ben van nature nieuwsgierig en vond het interessant om de mogelijkheden van AI te verkennen. Je kunt het vrezen en vermijden, of je kunt verkennen wat AI voor je kan doen. In dit geval heeft het een nieuwe wereld geopend. Ik ben verbaasd over hoe echt de video’s eruitzien. Met behulp van AI kan ik heel Nederland persoonlijk toe zingen. Is dat niet geweldig?”

3. Nóg sneller, en zonder QR-code

Is chocola (of Snelle) niet jouw ding, maar wil je wel een AI-liedje delen met je Valentijn? Probeer dan deze tool van Suno eens. Ik was sceptisch, want de meeste gratis AI-tooltjes kunnen nog wel wat upgrades gebruiken, maar het resultaat viel niet tegen. Ik heb ‘m zelfs doorgestuurd naar Mick, mijn valentijn, dus wacht nu nagelbijtend op een reactie.

Screenshot van de AI-tool Suno.

4. Een bossie, een bossie, een bossie AI-bloemen

Wil jij je Valentijn verrassen met een bosje bloemen? Dan kun je daar via de AI Bloemist heel makkelijk een persoonlijk tintje aan geven. Via de website vul je eerst je eigen naam en de naam van je liefje in en vervolgens kies je maximaal 7 eigenschappen die jouw Valentijn omschrijven. Op basis van die eigenschappen stelt de tool een boeket samen die perfect past bij de ontvanger. Zo rolde er bij mijn input onder andere de volgende bloemen uit:

Screenshot van de AI Bloemist voor Valentijnsdag.

Stiekem vraag ik mij af wat de rol van AI precies is in deze tool, maar het is wel leuk. 😇

PS Let wel op als je AI inschakelt om je valentijn in te palmen. Onderzoek wijst namelijk uit dat ondanks dat 60% van de mensen aangeeft AI te willen gebruiken voor Valentijnsdag, bijna 50% zelf gekwetst of beledigd zouden zijn als ze ontdekten dat wat ze hadden ontvangen niet door hun partner was geschreven, maar door een machine.

Heb jij nog een andere leuke valentijnsactie gezien die gebruikmaakt van AI? Laat het weten in de reacties!