Gespot

ANWB Voordeel app: Korting bij restaurants

0

Als ANWB-lid met korting eten bij ruim 700 restaurants. Een gesprek met Annelies Tichelaar van de ANWB over de ANWB Voordeel app.

Wat doet de applicatie?

“Met de ANWB Voordeel applicatie kun je als ANWB-lid eenvoudig en snel restaurants vinden waar je 10 tot 25% korting krijgt. Uniek aan deze applicatie is dat bij het restaurant naar keuze ook direct een reservering kan worden gemaakt. Een ANWB lidmaatschap wordt op deze manier aantrekkelijk om te hebben en is met dergelijke kortingen bovendien snel terugverdiend. Niet-leden kunnen overigens eenvoudig, vanuit de app, een lidmaatschap aanvragen en direct profiteren van de voordelen.”

Waarom deze applicatie?

“Als ANWB-lid heb je een lidmaatschapspasje waarmee je korting kan krijgen op ANWB winkelproducten en verzekeringen, maar ook bij restaurants, attractieparken en musea in binnen- en buitenland. Veel mensen vergeten echter dat ze met dit pasje korting kunnen krijgen en om dit makkelijker te maken is de ANWB Voordeel-applicatie ontwikkeld. Nu krijg je alleen korting op restaurants, maar in de toekomst zal de app ook andere kortingen gaan bieden zoals op attractieparken en musea in binnen- en buitenland.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicatie werkt eenvoudig. Bij het eerste gebruik moet je eenmalig het ANWB lidmaatschapsnummer en wat persoonlijke gegevens invullen waarna de app direct alle restaurants in de buurt laat zien waar je met korting kan eten. Je kan ook zoeken naar restaurants op naam, adres en/of postcode en vanuit de applicatie meteen een reservering maken. Er zitten momenteel ruim 700 restaurants door heel Nederland in de app.”

 

Wat zijn de facts?

“Op 23 april is de app gelanceerd. Op de eerste dag wist deze al door te dringen tot de top 25 gratis apps in de appstore. Tot op heden is de app al meer dan 3600 keer gedownload.”

Wie maakt de applicatie?

“De ANWB Voordeel applicatie is net als ANWB Zuinig Rijden ontwikkeld door Sharewire.”