Appen met je ziekenhuis: hoe werkt het? [podcast]

0

Appen met je ziekenhuis, wat komt daar allemaal bij kijken? In deze aflevering van de podcast praat Jelle Drijver met Ralph Bouman van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz). Hij was aanwezig op het Frankwatching event ‘WhatsApp voor bedrijven’.

Ralph vertelt hoe ze bij het ASz WhatsApp hebben geïntegreerd, wat voor vragen ze via WhatsApp kregen, wat ze in de loop van de tijd hebben veranderd en wat hun toekomstplannen zijn.

dokter whatsappt

Hoe ging het eerder?

Vroeger communiceerde het ASz via de locatie en de telefoon met de patiënten. Begin deze eeuw is het ASz ook gaan communiceren via de website en e-mail. De laatste paar jaar hebben ze ook Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube aan deze servicekanalen toegevoegd. Sinds 2014 zijn ze ook te bereiken via WhatsApp. Momenteel wordt er gekeken of ze ook iets kunnen doen met andere socialmediakanalen zoals Pinterest, Instagram, Google+ en Snapchat.

Simpele integratie

Die integratie van WhatsApp bij het ASz begon heel simpel. Ze hebben een simkaart aangeschaft, deze in een telefoon gedaan en het telefoonnummer gecommuniceerd. Op 21 januari 2014 zijn ze als eerste ziekenhuis in Nederland gaan appen met de patiënten.

Wat doet het ASz via social media? Dat komt eigenlijk neer op 3 dingen: 1. Ze vertellen (zenden) 2. Ze luisteren 3. Ze verbinden. Ralph vat het als volgt samen: “vertellen en luisteren om te verbinden.”

Ook in de podcast

Een belangrijk vraagstuk als het gaat om WhatsApp, is natuurlijk privacy. Binnen het ASz hebben ze één ding afgesproken. Het ziekenhuis zal nooit, maar dan ook nooit, vanuit hun medische gegevens delen met de een patiënt.

Over de geïnterviewde

Ralph Bouman is communicatieadviseur bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij is verantwoordelijk voor de online activiteiten van ziekenhuis. Zoals het gebruik en inzet van social media en webcare, maar ook de doorontwikkeling van de website en het intranet. Daarnaast is hij initiatiefnemer van ‘Social Media Club Drechtsteden’. Hij is enthousiast over alles dat met internet en innovatie te maken heeft.

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher