Gespot

Auto App: Inzicht in verbruik, kosten & onderhoud van je auto

0

Auto App voor iOS en Android toont aanbod van autobedrijven en biedt inzicht in het gebruik, de kosten en het onderhoud van je auto. Jan van Middendorp, mede-eigenaar van Auto App, vertelt.

Wat is het?

"De Auto App is gericht op het verkopen, kopen, gebruiken en onderhouden van auto’s. Autobedrijven kunnen lid worden waardoor de app voor consumenten transformeert in een ‘eigen app’ met het volledige occasion aanbod en diverse extra mogelijkheden om koop en verkoop te stimuleren. Consumenten kunnen met de app dus het aanbod van een autobedrijf bekijken, maar ook ritten registreren, onderhoud noteren en daarnaast hebben ze alle gegevens van hun huidige auto altijd in de broekzak met de app."

Waarom dit initiatief?

"We willen een nieuwe insteek laten zien die de automotive branche naar onze mening wel kan gebruiken. Geen éénrichtings-, maar twéérichtingsverkeer. Niet alleen auto's aanbieden en verkopen, maar ook het traject daarna: de auto onderhouden om kosten te voorkomen, APK herinneringen, bewust worden van kosten en gebruik, et cetera. Door consumenten de Auto App in het jasje van het autobedrijf aan te bieden is dat bedrijf top of mind. Zo hebben beide partijen er ook werkelijk wat aan."

Hoe werkt het?

"De app is te downloaden via de Apple App Store en Google Play. Voor autobedrijven die lid zijn hebben we een website beschikbaar gesteld die klanten direct dat autobedrijf laat inladen. Het verschil is dan dat het aanbod van dat autobedrijf wordt ingeladen en de app een ander 'jasje' krijgt. Voor Frankwatching hebben we <a href="http://frankwatching.nuvolgen.nl" target="_blank">een demo</a> gemaakt om aan te geven hoe dat er uit ziet, het aanbod is natuurlijk fictief."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De app is gelanceerd zonder consumentenmodules (rittenregistratie, onderhoud, virtuele garage) en werd door 1 autobedrijf (A1 Autoplaza te Amersfoort) getest en door hun klanten gebruikt. Vervolgens hebben we de update gelanceerd met de consumentenmodules. Helaas kregen we te maken met downtime van onze webhost, waardoor we besloten een eigen server in te richten. Dit heeft de promotie doen vertragen en zo staat de app al enige tijd in de store. Bij een volgende update, hopen we direct de marketing daarvoor op te kunnen pakken! Nu is het moment gekomen dat we de promotie starten om consumenten op de hoogte te brengen van de app en autobedrijven om zich aan te sluiten. De consumentenmodules kunnen ook zonder het inladen van een autobedrijf worden gebruikt, de app zal dus ook zeer waardevol zijn voor een gebruiker wiens autobedrijf nog niet is aangesloten bij de Auto App.

Het businessmodel van de app is bijzonder, gebruikers van de app betalen niets, gratis rittenregistratie (en gratis export) en bijvoorbeeld gratis kenteken invoeren om belangrijke gegevens van je auto in de app te krijgen. Autobedrijven kunnen lid worden tegen betaling, ze krijgen daarvoor een app terug die de gehele app toont in hun jasje, tevens met hun aanbod. We hopen dat consumenten blij zijn met de app en hun autobedrijf enthousiast maken om lid te worden, want hoe meer autobedrijven er lid worden, hoe meer functionaliteiten we aan kunnen bieden in Auto App!"

Wie is er bij betrokken?

"Mobiel Bekeken is de bedenker, ontwikkelaar en eigenaar van de app. FleetSelect Online Autoveilingen is partner en onderdeel van het Auto App platform."

Bron:   Auto App  - Download