Gespot

Consultancy: Alles voor de adviesbranche

0

Een compleet overzicht van de consultancybranche. Een gesprek met Bas Looijestein over Consultancy.

Wat doet de site?

Consultancy biedt een compleet overzicht van de consultancy branche. De website bevat informatie voor adviesbureaus, consultants, studenten en werkzoekenden en is ontwikkeld op basis van vraag en feedback van consultants en adviesbureaus.”

Waarom deze site?

“De voornaamste redenen om Consultancy te lanceren; er was geen centrale website met relevante informatie voor de adviesbranche. Consultancy is niet alleen een nieuwsportaal, een vacaturesite of een overzicht van adviesbureaus, wij bieden al deze onderdelen en meer. Je kunt op consultancy terecht voor nieuws, bedrijfsprofielen, een overzicht van evenementen, vacatures en stages, onderzoeksrapporten en andere informatie met betrekking tot de consultancy branche.

Daarnaast willen adviesbureaus minder afhankelijk worden van W&S kantoren/headhunters. Adviesbureaus hebben, voornamelijk door de hoge fees, een sterke voorkeur om kandidaten aan te stellen zonder tussenkomst van werving & selectie kantoren of headhunters. Het aanbieden van stages en vacatures op Consultancy is exclusief voor adviesbureaus.

De laatste reden is dat de kwaliteit van consultancy stages en vacatures te wensen overliet. Veel (ex-)consultants ergeren zich aan het feit dat er veel sites zijn die vacatures presenteren in de rubriek ‘consultancy’ die in feite geen consultancy vacatures zijn. Wij hechten veel waarde aan de relevantie en kwaliteit van vacatures. Alle vacatures worden individueel gescreend en worden getoetst aan onze richtlijnen.”

Hoe werkt de site?

“Adviesbureaus ontvangen een account en kunnen hiermee hun content zelf beheren. Zo kunnen ze een bedrijfsprofiel, stage, vacature, business course of een ander consultancy evenement plaatsen op de website. Per kwartaal ontvangen consultancy kantoren een rapportage met daarin een overzicht van hun resultaten.

Adviseurs kunnen op hun beurt op de website het laatste nieuws volgen, op de hoogte blijven van recente trends in de markt en de nieuwste publicaties / onderzoeksrapporten downloaden. Daarnaast biedt Consultancy een overzicht van evenementen en willen we in de toekomst ook opleidingen een plaats geven op de website.

Consultancy biedt studenten algemene informatie over de consultancy branche (segmenten, markt). Verder biedt de site een overzicht van business courses, inhousedagen en workshops. Voor studenten die het einde van hun studie naderen biedt de site een overzicht van afstudeer- en meeloopstages en vacatures.

Werkzoekenden  die hun carrière willen voortzetten in de consultancybranche kunnen op Consultancy.nl terecht op onze vacature-pagina. De vacatures zijn relevant en van hoge kwaliteit.”

Wat zijn de facts?

“Consultancy is vandaag officieel gelanceerd na een opstartperiode van ongeveer 8 maanden. Op dit moment werken we samen met vijf consultancy kantoren: Roland Berger, Deloitte, Logica, Kirkman Company en Conclusion. Na go-live zullen meerdere consultancy zich aansluiten bij ons initiatief.”

Wie maakt de site?

Consultancy is een initiatief van Larry Zeenny en mijzelf. Larry is werkzaam als management consultant en ik ben gespecialiseerd in online marketing diensten. Daarnaast werken we samen met een search engine expert, tekstschrijvers, een aantal consultants en een ICT specialist.”