Gespot

Edge Amsterdam: Creatief netwerk

0

Jonge creatieven in contact met grote merken. Een gesprek met Derek Ariëns over Edge Amsterdam.

Wat doet de site?

“Edge koppelt jong creatief talent van over de hele wereld aan ambitieuze merken. Getalenteerde studenten sluiten zich aan om ervaring en inspiratie op te doen en om te werken voor bekende merken. Edge stelt hoge eisen aan het niveau. Ervaren creatieve professionals, die ook bij Edge zijn aangesloten, zorgen er door coaching en begeleiding voor dat alleen kwalitatief hoogwaardige ideeën ‘de klant halen’. Deze werkwijze maakt Edge kostenefficiënt. Door alleen met speciaal geselecteerde, internationale talenten te werken, produceert het jonge creatieve netwerk zo min mogelijk ‘waste’.”

Waarom deze site?

“Edge is gebaseerd op het principe van crowdsourcing maar omdat wij geloven in jong talent dat op dit moment een creatieve opleiding volgt of net klaar is, hebben wij ervoor gekozen om een exclusief netwerk te ontwikkelen. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van het werk, niet om de kwantiteit. Hiermee wordt Edge Amsterdam “Elite Sourcing” in plaats van Crowdsourcing. Crowdsourcing werkt alleen met de juiste crowd.”

Hoe werkt de site?

“Jong creatief talent kan zich inschrijven via de website van Edge Amsterdam en een portfolio uploaden. Daarna moeten ze goedkeuring krijgen van Edge dat zij aan het profiel voldoen. Eenmaal ingeschreven kunnen zij zich opgeven voor pitches en elkaar inspireren. Ze werken per opdracht onder begeleiding van ervaren creatieven die optreden als coach/mentor en reviewer. Edge werkt samen met gerenommeerde creatieve professionals zoals Mauricio Alarcon (creative director Crispin, Porter + Bogusky), Guillermo Fernandez (Art Director bij Diego + Heymann en Y&R) en nog vele anderen. ”

 

Wat zijn de facts?

“Na de eerste 4 weken dat Edge Amsterdam online is hebben zich al ruim 280 creatieve talenten aangesloten. Deze komen onder andere van gerenommeerde creatieve opleidingen als Hyper Island (Zweden), Willem de Kooning (Nederland), School of Visual Arts (New York), Ex’pression School for Digital Arts (San Francisco) en Emily Carr (Canada).

De eerste opdracht die is geplaatst is een opdracht van Fonds Event 2010 waarbij aan de jonge creatieve talenten wordt gevraagd hoe zij de toekomst van fondsbeleggen zouden visualiseren. Daarnaast zijn we in gesprek met een aantal aansprekende merken voor opdrachten.”

Wie maakt de site?

Edge Amsterdam is een initiatief van Charly Heusschen en Norbert Pollemans waarbij Derek Ariëns de dagelijkse leiding heeft. De website wordt door Edge van content voorzien en uiteraard zijn de leden ook verantwoordelijk voor de content door middel van het uploaden van creatief werk en portfolio’s. Edge Amsterdam is gestationeerd in Amsterdam maar opereert internationaal.”