Gespot

HLP: Een digitale persoonlijke assistent

0

HLP is het nieuwste digitale platform dat jou dit werk uit handen neemt. Persoonlijke online adviseur voor iedereen en overal, vlak onder je duim. Van wasmachine tot vakantie. Michel Hoekstra, initiatiefnemer van HLP, vertelt.

Wat is het?

“HLP kan adviseren over alle mogelijke vragen die je hebt en waar je normaal gesproken een internet search op zou loslaten. Denk aan producten zoals wasmachines, camera’s, meubels en auto’s. Maar ook aan advies over de juiste vakantiebestemming, een autoverzekering, dansles voor je kinderen of zelfs een bos bloemen voor je schoonmoeder. De site werkt met een onafhankelijke en persoonlijke HLPdesk. De top vijf die de gebruiker ontvangt is niet beïnvloed door adverteerders.”

Waarom dit initiatief?

“HLP haakt aan op de ontwikkeling dat consumenten steeds meer behoefte hebben aan online hulp. Tekenend hiervoor zijn virtuele services als Siri, Cortana en Google Now. Maar HLP is anders. De gebruiker converseert namelijk niet met een computer; er zit iemand persoonlijk klaar om te helpen. Hierdoor kan de site de vertaalslag maken van ingewikkelde specificaties naar klipklare informatie voor de consument en is het voor de consument een alternatief voor vergelijkingssites. Niet alleen voor ingewikkelde zoekopdrachten biedt de site hulp. Je kunt met iedere willekeurige vraag bij HLP terecht.”

Hoe werkt het?

“Je smst “HLP” naar 3669. Je ontvangt dan een link naar een chatgesprek. Deze open je op je telefoon en met een aantal vragen specificeert HLP jouw zoekopdracht. Vervolgens ontvang je binnen een paar minuten een top 5 van meest relevante zoekresultaten voor jouw zoekopdracht. Persoonlijk advies op maat dus. Je kunt zelf het budget aangeven en allerlei denkbare andere belangrijke eisen waar de zoekopdracht aan moet voldoen. De kosten per opdracht bedragen 3 euro en zijn terug te vinden op de factuur van de telecomprovider.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“HLP is twee weken geleden gelanceerd.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik, Michel Hoekstra ben de initiatiefnemer van HLP.”