Gespot

iDoneThis: Slimme tool voor projectmanagement

0

iDoneThis is tool waarmee je eenvoudig projectteams kunt managen. Met de tool kunnen projectleden onder andere dagelijks de voortgang bijhouden, die ze boeken binnen een project. Walter Chen, medeoprichter van iDoneThis, vertelt.

Wat is iDoneThis?

iDoneThis is een makkelijke, effectieve tool om bezigheden en projectteams mee te managen. Het houdt zowel de individuele als de teamvoortgang bij, zodat iedereen zich kan focussen op het afronden van écht belangrijk werk. Gebruikers krijgen een toegankelijk, nauwkeurig beeld van de voortgang, zonder dat ze tijd hoeven te verspillen aan persoonlijke meetings. Managers en projectleiders hoeven zich daarbij niet druk te maken over ingewikkelde voortgangsrapportages die ingevuld moeten worden.

Wat belangrijker is, is dat gebruikers met deze tool veel meer kunnen dan alleen het bijhouden van hun werk. Bedrijven die gebruik maken van iDoneThis bouwen aan een transparante bedrijfscultuur, meer toewijding van hun medewerkers aan het werk en ook aan de verbetering van de huidige samenwerking tussen teamleden. Daarnaast stimuleren ze de motivatie om dingen af te ronden.”

Waarom dit initiatief?

“Maar liefst 95% van de managers denkt dat het financiële plaatje de belangrijkste motivatie vormt voor hun medewerkers. Het tegendeel blijkt waar te zijn: recent onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijkse voortgang en ontwikkeling richting een belangrijk doel de belangrijkste motivatie voor medewerkers vormt. Wij geloven erin dat technologie mensen in staat kan stellen om meer uit hun werk en de samenwerking met hun collega’s te halen. Met iDoneThis willen we de manier waarop mensen werken veranderen, om zo een bedrijfscultuur te creëren waarin kleine overwinningen iedere dag weer gewaardeerd worden.”

Hoe werkt iDoneThis?

“iDoneThis is heel eenvoudig te gebruiken. Omdat het e-mailgebaseerd is, hoeven gebruikers niet eerst een heel nieuw systeem te leren kennen. Elke dag hoeven teamleden alleen maar te reageren op een e-mail waarin gevraagd wordt: “wat heb je vandaag afgerond?” De volgende dag verzenden we een overzicht per e-mail met daarin alle individuele vorderingen binnen een projectgroep. Met één klik geef je eenvoudig feedback, begin je een gesprek, of laat je jouw waardering zien voor het werk dat iemand verricht heeft.

Via de teamkalender heb je altijd een overzicht van alle vorderingen uit het verleden tot je beschikking. Visualisaties die deze vorderingen weergeven laten je misschien zelfs wel trends ontdekken die je nog niet eerder opgemerkt had. Ook bieden we verschillende opties aan om de data van jouw team te exporteren naar platte tekst, PDF, e-mail of een CSV-bestand, wat vooral handig is wanneer je je werk graag wilt laten zien aan je baas, investeerder of adviseur!”

 

Wat zijn de facts?

“Op dit moment maken meer dan 500 bedrijven gebruik van iDoneThis. Onder hen ook een aantal grote namen als FourSquare, Shopify, American Express, Harvest, et cetera. Meer dan 40.000 mensen maken nu gebruik van iDoneThis om hun “small wins” iedere dag bij te kunnen houden. Ze hebben al fantastische dingen weten te bereiken met behulp van de tool. We kwamen erachter dat een heel groot aantal van onze gebruikers bestaat uit CEO’s, ondernemers en succesvolle zakenmensen.

Het belangrijkste dat we ontdekt hebben, is dat we, doordat we mensen eraan herinneren hun vorderingen iedere dag op te schrijven, ze dwingen om hun dagelijkse vooruitgang te overdenken. Het gevoel van vooruitgang bevordert vervolgens de toewijding van de medewerker op dagelijkse basis.

iDoneThis biedt ook een premium service aan voor bedrijfsteams voor $3 per persoon per maand. Het mooiste van ons systeem is dat het volledig te customizen is, zodat het precies past in de workflow van zowel individuen als teams. Recent hebben we ook een iDoneThis iPhone-app gelanceerd, die het nog eenvoudiger maakt om gebruik te maken van de tool.”

Wie is er betrokken bij iDoneThis?

“Rodrigo Guzman en ik, Walter Chen, hebben iDoneThis in januari 2011 opgericht. Het idee kwam oorspronkelijk van Rodrigo en is geïnspireerd op de Jerry Seinfeld Productivity Method.”