Gespot

iPawn: Interactieve bordspellen op je iPad

0

Koninklijke Jumbo introduceert iPawn, een nieuwe generatie bordspellen, waarbij je speelt met echte speelfiguren of pionnen op je iPad. Een combinatie van ouderwetse gezelligheid en de interactieve wereld van de iPad. Michiel Rademakers, Manager Online Jumbo, vertelt over deze innovatie.

Wat is iPawn?

“iPawn is een combinatie van echte speelfiguren die je in de winkel koopt en bijbehorende app die je via de App Store downloadt. Jumbo lanceert vier spellen voor € 9,99 per stuk: Ganzenbord, Slangen & Ladders, Air Hockey en Hengelspel. Door de iPawn speelfiguren worden verrassende animaties en speciale effecten op de iPad geactiveerd waarmee het spel nagenoeg letterlijk tot leven komt. In het Oudhollandse Ganzenbord vliegen bijvoorbeeld de ganzen bijna het spel uit!”

Waarom dit initiatief?

“iPads en tablets hebben een massale vlucht genomen. In Nederland alleen al is de verwachting dat eind dit jaar ruim 800.000 iPads zijn verkocht. De iPad wordt vaak gebruikt door de hele familie. Gaming is daarbij de belangrijkste activiteit maar spelletjes worden vooral individueel gespeeld. Jumbo gelooft juist sterk in het plezier dat samen spelen geeft en iPawn speelt daarop in. De combinatie van echte speelstukken met de interactie van de iPad geven een nieuwe dimensie aan het klassieke bordspel.”

Hoe werkt iPawn?

“De speelstukken zijn gemaakt van speciaal plastic dat interacteert met het touchscreen van de iPad. Zodra je ze aanraakt kun je speciale effecten activeren. Als je bij ganzenbord bijvoorbeeld in de gevangenis komt zie je een animatie hetgeen een nieuwe dimensie aan het klassieke bordspel geeft.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

iPawn ligt vanaf 15 november in de winkel dus er zijn nog geen verkoopcijfers beschikbaar. Het concept krijgt wereldwijd heel veel aandacht en ook consumenten reageren enthousiast. Op Facebook is er voor nieuwe fans van iPawn een maand lang elke dag een spel te winnen. De actie loopt tot 1 december en de eerste week telden we al meer dan 1.000 fans waarvan bijna 80% er met anderen op Facebook over praat. Begin 2012 zal iPawn ook beschikbaar zijn voor tablets met Android-software en meerdere titels zullen volgen. Ook zal het mogelijk zijn om extra spellen of levels via In-App Purchases aan te schaffen.”

Wie is er betrokken bij iPawn?

“Het concept zelf is door Jumbo bedacht en er is patent aangevraagd. De software is in samenwerking met Fonk Mobile ontwikkeld en de speciale pionnen in samenwerking met Unit040. Het design van het merk, doosje en speelstukken is door Brand designbureau Reggs ontwikkeld.”

Winactie! Frankwatching mag een exemplaar van Ganzenbord en Air Hockey weggeven aan twee Frankwatchinglezers. Laat hieronder uiterlijk maandag 21 november in een reactie weten welk spel (Ganzenbord of Air Hockey) je zou willen spelen met iPawn. Frankwatching neemt contact op met de winnaars!