Gespot

LinkGist: Nooit meer handmatig affiliatelinks toevoegen

0

Met de content op je website kun je geld verdienen. Klinkt simpel, maar hoe werkt dat eigenlijk? LinkGist.nl biedt een contentservice die affiliatemarketing gemakkelijk en toegankelijk maakt. Riekelt Kapitein, initiatiefnemer van LinkGist, vertelt.

Wat is het?

“LinkGist vervangt harde links in een artikel voor affiliate deeplinks, zodat je dit niet meer handmatig hoeft te doen. Naast het vervangen van links kun je woorden of woordgroepen in de geschreven content vervangen door relevante affiliatelinks. Hierbij kun je denken aan een productreferentie of een verwijzing naar een adverteerder, op basis van contextueel relevante informatie.

Met behulp van bezoekerspecifieke realtime targeting optimaliseren we resultaten en vertoningen van advertenties of links. De publisher is bij LinkGist na aanmelding direct goedgekeurd voor ruim 3.000 Nederlandse en Belgische merchants. Je kunt dus direct aan de slag.”

Waarom dit initiatief?

“Gezamenlijke ervaring bij verschillende redactionele publishers leert dat affiliatemarketing een behoorlijke impact heeft op de tijd die je besteed aan het schrijven van content. LinkGist neemt dat werk uit handen met een volledig geautomatiseerd systeem.

Met vele jaren gezamenlijke ervaring in de online wereld, en op het gebied van affiliatemarketing, zagen we een kans. Geen van de al bestaande diensten voldeed aan onze verwachtingen. Bovendien bestond er nog geen Nederlandse aanbieder op het gebied van contentmonetization. Dus besloten we er zelf een te ontwikkelen.”

Hoe werkt het?

“De service bestaat uit twee afzonderlijk van elkaar te gebruiken onderdelen. Bij LinkGist-linkvervanging scant het systeem de pagina op bestaande links naar externe websites en zet het die links om naar affiliatelinks. De woordvervanging analyseert bij een paginaverzoek alle content en zet woorden of woordgroepen om in relevante links.

LinkGist slaat een brug tussen publishers en merchants. We werken met een commissiedeelmodel. De publisher krijgt 75 procent van de gegenereerde commissie uitgekeerd, LinkGist 25 procent. Vanwege schaalgrootte heeft LinkGist vaak zeer goede commissiepercentages. Hierdoor is het verschil met wanneer je je rechtstreeks zou aansluiten bij een affiliatenetwerk, grotendeels gecompenseerd.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Door de relevantie in contentadvertenties realiseren we een hogere CTR (gemiddeld 5 tot 10 procent) ten opzichte van bannering en reguliere tekstlinks. Dit vertaalt zich vrijwel direct in een hoger aantal conversies.”

Wie is er bij betrokken?

“LinkGist is een gezamenlijk initiatief van een investeerder en mij, Riekelt Kapitein. Het systeem is in eigen beheer ontwikkeld.”