Gespot

MrVeiling.nl: de eerlijke centenveiling

0

MrVeiling is een veilingssite waar jij op een goedkope manier aan gadgets kan komen! De site onderscheidt zich door zo transparant en eerlijk naar consumenten toe te zijn. MrVeiling is met hiermee in vier maanden uitgegroeid tot een grote speler in Nederland. Bram van der Veer, initiatiefnemer, vertelt.

Wat is het?

“Via MrVeiling.nl kunnen bezoekers tegen lage kosten producten winnen in veilingen. We veilen populaire producten zoals Macbooks, een Xbox One of een Mediamarkt cadeaubon, die uiteindelijk gewonnen worden voor bedragen tussen gemiddeld € 0,50 en € 15,00. MrVeiling kan dus een erg goedkope manier zijn om aan de nieuwste gadgets te komen.”

Waarom dit initiatief?

“Tot voor kort waren alle centenveilingen die in Nederland actief waren nogal schimmig: Het was vaak niet duidelijk wie erachter zat, wanneer veilingen nu precies afliepen en welke bijkomende kosten er na winst van een veiling waren. Wij zagen hier een gat in de markt, door juist heel open en eerlijk te zijn.

Zo hebben wij een telefoonlijn opgezet die dagelijks bereikbaar is, kan men de gezichten achter de website zien en hebben wij ons adres duidelijk op de website staan. Onze payoff is dan ook: ‘MrVeiling, de eerlijke centenveiling’.”

Hoe werkt het?

“Ieder bod dat je uitbrengt kost een biedpunt, welke gekocht kunnen worden voor € 0,50 of € 0,60 per stuk. Mensen vragen zich vaak af hoe het kan dat er bij MrVeiling vaak producten uitgaan voor bedragen die veel lager liggen dan de winkelprijs. Dit komt omdat mensen bieden met een betaald biedpunt, en bij ieder uitgebracht bod verdienen wij het product dus weer terug.

Er is altijd een kans dat je als bieder de veiling niet wint. Als je niet wint, kun je het veilingproduct alsnog gewoon kopen, waarbij we het geld dat je aan de biedpunten hebt besteed, van de prijs afhalen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Sinds onze lancering begin mei is het hard gegaan. Inmiddels bezoeken maandelijks ruim 25.000 mensen onze website en hebben we vele duizenden leden. We werken constant aan de verdere ontwikkeling van de website.

MrVeiling heeft als doel de grootste centenveiling van Nederland te worden, en om daarna de concurrentie aan te gaan met traditionele veilingenwebsites als Vakantieveilingen.nl. Gezien de enthousiaste reacties van onze bezoekers gaat dit zeker lukken. Daarnaast zullen we tegen die tijd samenwerken met enkele grote partijen, om zo onze bezoekers nog veel meer interessante producten aan te kunnen bieden.”

Wie is er bij betrokken?

“MrVeiling heb ik opgericht, Bram van der Veer, met mijn team: REBEL Internet. Wij zijn al ruim vijf jaar actief in de online marketing, met websites als vouchercode.nl en vergelijkingssites als rechtsbijstandsverzekering.net. De centenveilingenmodule is ontworpen en ontwikkeld door Vcreations. De marketing en invulling van de website is intern bij REBEL Internet uitgevoerd.”