Gespot

MyOrder: Mobiel bestellen in de horeca

0

Met de mobiele applicatie MyOrder kun je gemakkelijk bestellen en betalen in de horeca. Lang wachten op je drankje is niet meer nodig, want de bestelling komt direct bij de horeca-eigenaar.

Wat doet de applicatie?

MyOrder is een gratis programma voor de mobiele telefoon waarmee consumenten kunnen bestellen en betalen in de horeca. Je kunt op je telefoon de menukaart bekijken, bestellingen plaatsen en betalen vanuit een mobiele portemonnee. De horeca-ondernemer ontvangt de bestelling direct.”

Waarom deze applicatie?

“Ik bedacht deze mobiele toepassing toen ik op het terras zat en lang moest wachten op mijn drankje. De ergernis hiervan gaf me de ingeving te bellen naar de gelegenheid en telefonisch mijn bestelling door te geven. Deze actie is de eerste stap van de realisatie van MyOrder geweest.

Door gebruik te maken van MyOrder heeft de gast de mogelijkheid op elk gewenst moment te bestellen en te genieten van snelle service. MyOrder geeft de horeca het voordeel personeelskosten uit te sparen, snelle service te leveren en de behoeften van de gast te beïnvloeden door middel van direct marketing.”

Hoe werkt de applicatie?

“MyOrder is mobiel bestellen en betalen. Voordat je kunt bestellen, download je de applicatie eenmalig op je mobiel via m.myorder.nl. De betaling wordt verwerkt via Rabo SMS Betalen van de Rabobank. Dit werkt ongeacht bank en provider. Om MyOrder te promoten krijg je nu bij het downloaden 2 euro om je eerste drankje gratis te bestellen!”

Wat zijn de facts?

“MyOrder heeft pilots gedraaid bij Kaap Hoorn te Haren, Cinestar & WZZRD in Enschede en Amsterdam café in de Amsterdam Rai. Deze pilots waren zeer succesvol voor zowel consument als ondernemer. Mede dankzij de pilots heeft MyOrder  daardoor in januari 2009 de Horecava Innovation Award 2009 gewonnen, dit is de prijs voor de beste innovatie in de horecabranche.

Ik verwacht de naamsbekendheid van MyOrder in 2009 op nationaal niveau te vergroten. Door het winnen van de Innovation Award en door de start bij de Drie gezusters van Sjoerd Kooistra aan de Grote Markt in Groningen en de hele Noordwijkse horeca, onder leiding van Grand Hotel Huis ter Duijn en Noordwijk Marketing.

We zijn momenteel druk bezig de applicatie uit te bereiden, zo wordt de applicatie ook geschikt voor het bestellen en betalen van bioscoop tickets en bezorgmaaltijden. ”

Wie maakt de applicatie?

“De MyOrder applicatie wordt ontwikkeld door ICT bedrijf ITIS. ITIS heeft drie locaties Zoetermeer, Maarn en Groningen en bestaat uit circa 50 werknemers. Vanuit  Groningen worden de mobiele innovaties ontwikkeld.”

Frankwatching in gesprek met Thomas Brinkman van MyOrder.