Gespot

The Next Closet: Geef designerkleding een tweede leven

0

Waarom nieuwe spullen kopen als er al zoveel moois is? The Next Closet maakt unieke designerkleding betaalbaar en helpt jou om geld te verdienen aan je eigen vergeten kleding. De missie van ‘The Next Closet’ is: “Geef je garderobe een tweede leven en investeer in kwaliteit.” Thalita van Ogtrop, mede-initiatiefnemer van The Next Closet, vertelt.

Wat is het?

“The Next Closet is een online marktplaats voor designerkleding. Vrouwen kunnen tweedehands designerkleding verkopen, of in andermans garderobe shoppen. Daarnaast produceren we ook ‘The Closet Of’: dit zijn fotoshoots met bekende bloggers of andere bekende mensen uit de modewereld. Naast dat zij hun merkkleding via The Next Closet verkopen, krijgen de lezers een kijkje in hun huis.

Verder hebben we een actieve blog: The TNC Times. Hiervoor werken we met tien verschillende redacteuren die dagelijks artikelen plaatsen over bijvoorbeeld de laatste trends en andere bijzonderheden wat hen bezighoudt. Ook verschijnen hier de nieuwe updates over The Next Closet.”

Waarom dit initiatief?

“Er was nog geen online service waar je makkelijk, veilig en op een leuke manier kleding kon verkopen of merkkleding voor een goedkopere prijs kon aanschaffen. Ons initiatief is een combinatie van Net-A-Porter en Ebay. Vanuit persoonlijke motivatie willen we de textielindustrie verbeteren en vrouwen inspireren om te investeren in kwaliteit.”

Hoe werkt het?

“Via twee soorten services kunnen vrouwen gemakkelijk de mooie designer items verkopen die ze niet meer dragen, maar nog wel in goede conditie zijn. Het is een ‘do-it-yourself-service’: de verkoper fotografeert, beschrijft en plaatst de items zelf. De verkoper krijgt 80 procent van de verkoopprijs. Er is ook een premium service: hierbij stuurt de verkoper de items naar ons op, waarop wij het werk doen. De verkoper verdient dan 50 tot 65 procent van de verkoopprijs.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn nu ongeveer een jaar bezig. In deze periode hebben we twee verschillende verkoopservices ontwikkeld: de ‘do-it-yourself-service’ en de ‘TNC Premium service’. Dit hebben we kunnen ontwikkelen door crowfunding, hiermee hebben we namelijk €35.000 opgehaald. We hebben een actieve community van ruim 4000 fashionista’s, dit aantal groeit iedere dag. Verder staan er meer dan duizend items op de website en worden er gemiddeld twintig nieuwe items per dag geplaatst.”

Wie is er bij betrokken?

“Bij The Next Closet werken we met een team van zeven man, met ieder een eigen expertise. Ik, Thalita van Ogtrop, ben mede-initiatiefnemer en houd me bezig met Marketing & Sales. Lieke Pijpers is mede-initiatiefnemer en houdt zich bezig met operations & development. Kim Erich is brand manager, Daphne Frühmann is operations manager, Louk Derks is art director en Stephan van Eijkelenburg en Egbert Pot zijn de webdevelopers.”