Prezi lanceert Prezi Business: in gesprek met oprichter Adam Somlai [podcast]

0

Als je weleens een presentatie moet geven, ben je vast bekend met Prezi. Met die tool kun je eenvoudig een interactieve presentatie in elkaar zetten. In deze podcast praat ik met Adam Somlai Fisher, mede-oprichter van Prezi. Op dinsdag 7 juni lanceert Prezi namelijk Prezi Business.

Accepteer cookies

Prezi Business is gericht op de zakelijke markt en heeft een aantal nieuwe functionaliteiten ten opzichte van de standaard Prezi. Zo kunnen teams nu makkelijker samen werken aan Prezi-presentaties. Ook zijn er een aantal handige features geïntegreerd zoals Slack en de mogelijkheid om op afstand te presenteren.

Prezi analyseren

Een derde belangrijke mogelijkheid is de analyse-functionaliteit. Je kunt nu als beheerder beter zien wie je presentatie hebben geopend en bekeken, en welke slides ze precies hebben bekeken. Zo kun je zien welke informatiebehoefte je klanten hebben en waar je eventueel nog verbeteringen kunt aanbrengen.

Mac - Analytics

Op afstand samenwerken

Prezi Business is te vergelijken met Google Docs: alle veranderingen die je maakt worden realtime doorgevoerd. Om samen, eventueel op afstand, aan een Prezi te werken heb je alleen dezelfde link nodig. De Prezi’s worden in de cloud opgeslagen, zodat je ze kunt delen met je collega’s of je klanten en er samen in kunt werken. Net als bij Google Docs kun je opmerkingen invoeren.

Mac - Commenting

Tenslotte kunnen Prezi’s nu ook in HD-kwaliteit worden geopend. Als iemand op dat moment de presentatie aan het geven is, verschijnt dat ook in beeld:

Win - Live Prezi

Integratie met Slack

Door de integratie met Slack kunnen Prezi-gebruikers meldingen ontvangen als iemand een opmerking heeft achtergaten, als iemand een presentatie met hen heeft gedeeld en als iemand hun presentatie heeft bewerkt.

Win - Slack Notification

 

Een jaar geleden kende Prezi 55 miljoen gebruikers, inmiddels is dat aantal opgelopen tot 75 miljoen. Het bedrijf werkte toen nog aan een andere app, genaamd Nutshell. Hier zijn ze mee gestopt. Meer over Prezi Business en hun plannen voor de toekomst hoor je in de podcast.

 

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher